Nyitókép: körkép.sk-kollázs/fotók forrása: facebook.com

 

Andrej Danko (SNS) korábbi házelnök, kinek vezetése alatt először bejutott, majd kiesett a nemzetiek pártja a parlamentből, újra megmérettetné magát a pártelnöki posztért folyó harcban.

 

Danko jelenleg a régiókat járja, Anton Hrnko szerint minden bizonnyal indulni akar a pártelnökségért. Danko egyelőre nem erősítette meg indulási szándékát, korábban azt mondta, hogy nem tervezi ismét felvállalni a pártelnökséget.

 

Hrnko ugyanakkor azt üzente neki, hogy a párt végzett vele, mint elnökkel, a vezetésben pedig Radovan Balážt preferálja. Az SNS a tervek szerint szeptember 12-i országos kongresszusán választja meg az új pártvezetőt.

 hirdetes_300x300  

 

„Nem reagálok ezekre a dolgokra, míg nem hallgatom meg az összes járási vezetőt”

 

nyilatkozta Danko a TASR-nek, majd hozzátette, hogy egyelőre nem sikerült még mindenkivel találkoznia. Hangsúlyozta, hogy akkor fog nyilatkozni az ügyben, ha mindegyik járási elnökséget meglátogatta. A korábbi házelnök ugyanakkor jelezte, hogy lehetőséget lát a nemzeti erők együttműködésére is.

 

Hrnko nagyon nem akarja Dankot

 

Hrnko a közösségi hálón közzétett posztjában megjegyezte, hogy Danko ijesztgetéssel és ígérgetéssel próbálja megnyerni magának a kongresszusi küldötteket.

 

„Járja Szlovákiát (amire négy egész évig nem gondolt), és folytatja az „ich-erzählung”-ját: Én tanultam belőle, én már tudom, hogy kell csinálni, csak én vagyok képes újra talpra állítani a pártot.”

 

Hrnko állítása szerint Danko már több tucat embernek ígért oda alelnöki posztot vagy épp a jelöltlista első tíz helyének valamelyikét.

 

„Ezek hamis ígéretek, mert az SNS végzett veled az élen”

 

címezte mondandóját Dankonak, majd azt is megjegyezte, hogy nem lát más kiutat, mint az SNS vezetésének leváltását.

 

 

Hrnko azt is nyíltan felvállalta, hogy mindent megtesz azért, hogy Baláž legyen a párt új elnöke. Abban is biztos, hogy a vezetőség kollektív cseréjével az SNS „ismét értékelné a tagságának hangját és szavát” és ezzel ismét lehetőséget kapna arra, hogy megszólítsa a szlovák közvéleményt.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!