Nyitókép: prezident.sk

 

Közös fotókat közölt új barátjáról a szlovák államfő. Zuzana Čaputová és korábbi tanácsadója, Juraj Rizman a Tátrában, Čaputová korábbi házasságából származó lányaival együtt is láthatók a képeken.

 

Čaputová és az egykori aktivista (a Greenpeace Szlovákia vezetője volt) között az elnöki palotában alakult ki közelebbi, személyes viszony, ahol Rizman dolgozott. Ő volt ugyanis a szlovák államfő tanácsadója környezetvédelmi és társadalmi ügyekben. A sajtó még 2019 decemberében szellőztette meg, hogy egy párt alkotnak, amit különösebben nem is titkoltak. Rizman, megelőzve, hogy összeférhetetlen helyzetbe kerüljön, ez év januárjában távozott is az elnöki palotából, jelenleg Juraj Šeliga (Za ľudí), a parlament alelnökének tanácsadója.

 

Zuzana Čaputová államfő és aktuális barátja, Juraj Rizman. Kép: Az államfő Fb-oldala

 

 hirdetes_810x300  

A most közzétett fényképeken Čaputová és barátja a Magas-Tátrában láthatók. Az egyik képen egy nagyobb társaságban, két másik fotón pedig ők ketten, kirándulás közben.

 

 

A pár mintegy 13 éve ismeri már egymást, korábban a Via Iurisban is dolgoztak együtt. Rizman  a kapcsolat hatására megszabadult egyik védjegyétől, hosszú hajától, melyet gyakran lófarokba kötve hordott.

 

Rizmannak csakúgy, mint a szlovák államfőnek már volt egy házassága, melyből egy fia született.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 11 olvasónak tetszik ez a cikk.