Klára
  • HUF: 394.91
  • USD: 1.03
  • 20 °C
  • 31 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Július 29-én kezdődik Dora Ferencék pere, akik a Sátor-klán tagjainál rendeltek meg gyilkosságokat

Az egyik tanú szerint Dora Ferenc az egykori igazságügyi miniszterrel, Gál Gáborral is találkozgatott.

Nyitókép: Aktuality.sk/Jozef Habočík

 

A Sátor-klán tagjait tavaly sokéves börtönbüntetésre ítélte el a Specializált Büntetőbíróság. Az elítéltek most arról fognak vallomást tenni, hogy kik rendelték meg náluk a gyilkosságokat, számol be róla a DenníkN.

 

Az 1999-től 2010-ig tevékenykedő Sátor-klán az eltűnéssel és elrablással párosuló gyilkosságokat szalagmunkaként hajtotta végre, gyilkolási módszerüket pedig nagyon nehéz volt leleplezni.

 

Szerdán a bazini bíróságon megkezdődik a tárgyalás, melyen a gyilkosságok elkövetői tanúként vesznek részt. A vádlottak között ott van Alsóhatár (Dolný Chotár) polgármestere, Dora Ferenc, a fia, ifjabbik Dora Ferenc, Alföldi László és Szamaránszky Roland. Szamaránszky a tavalyi maffiaper során 18 évet kapott.

 

Befolyásos emberekkel álltak kapcsolatban

 

Doráékat jelenleg kilenc bűnténnyel vádolják, ám a rendőrség továbbra is bizonyítékokat gyűjt, a vádirat benyújtásáig pedig további emberi maradványokat ástak ki a földből. A tetemeket rejtő sírokról a tavalyi perben elítélt maffiózók vallottak.

 

Dora Ferenc jelenleg is polgármester, és egy hatalmas luxusingatlant birtokol Alsóhatár községében. Kádár Krisztián eltíélt maffiózó szerint Dora barátja volt az egykori most-hidas igazságügyi miniszter, Gál Gábor is.

 

„Az idősebbik Dora 2006 és 2010 között Nagyszombat kerületi ügyészével, az akkori képviselővel és a jelenlegi igazságügyi miniszterrel, Gál Gáborral is találkozgatott, akivel Dora tegező viszonyban volt. Ezenkívül a nagyszombati Szervezett Bűnözés Elleni Hivatalban is voltak kapcsolatai”

 

– vallotta Kádár tavaly februárban.

 

Doráékat azzal vádolják, hogy aktív tagjai voltak a bűnszervezetnek és megrendelték Czakó Imre, Vojtech Rampák, Kertész József, Nagy Péter, Martin Žalmánek és Madarász Krisztián meggyilkolását.

 

Ezenkívül az idősebbik és az ifjabbik Dorát azzal is vádolják, hogy megpróbálták átverni a ČSOB bankot egy hamis üzlettel. A maffiózók vallomásai szerint Doráék olyan fehér lovakat gyilkoltattak meg, akiket az adóbűncselekményeik során használtak fel.

 

Több tanú is azt vallotta, hogy Dora nagy barátságban állt a Sátor-klán vezérével, Sátor Lajossal, akinél Dora a strómanok likvidálását rendelte meg.

 

A Threema-üzeneteket is fel fogják használni

 

Doráék eddig még nem tettek rendes vallomást az ügyben, és váltig állítják, hogy a gyilkosságok elkövetői azért találnak ki róluk dolgokat, hogy kisebb büntetést kapjanak.

 

A tárgyaláson a Kuciak-gyilkosság peréhez hasonlóan fel fogják olvasni azokat az üzeneteket, amelyeket Doráék a Threema alkalmazáson keresztül küldtek. Az ügyészség szerint legalább egy esetben egy gyilkosság megrendeléséről tanúskodnak az üzenetek.

 

Az ifjabbik Dora ugyanis azt írta az egyik tanúnak:

 

„Úgy néz ki, hogy le akarják csukni az apámat azért, mert megrendelte egy vállalkozó eltávolítását, amire nem került sor. Az apám ugyan megrendelte, de végül senkit sem öltek meg“.

 

Denník N/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Havril G.
2020. Júl. 29. 08:25

Remélem a kedves család minden tagja kettős állampolgár??!!

Ölvedi Balázs
2020. Júl. 30. 14:15

Őket nem szökteti meg Orbán?

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket