Rajmund, Zelma
  • HUF: 357.82
  • USD: 1.22
  • 2 °C
  • 8 °C
Belföld

Először ülésezett az MKP új Országos Elnöksége. Tudjuk, ki lehet az új pártigazgató

Szerda este először ült össze az MKP frissen megválasztott új Országos Elnöksége.

Nyitókép: MKP Fb-oldala

 

Szerda este először ült össze az MKP frissen megválasztott új Országos Elnöksége.

 

A galántai találkozón a farnadi kongresszuson megválasztott 13 tagú elnökségből 11-en vettek részt. A két keleti tag, Varga Tibor és Furik Csaba személyes jelenlétük helyett online kapcsolódtak be a tanácskozásba.

 

Egyeztetés is a Piknik előtt

 

Az MKP vezetősége egy nappal a Gombaszögön megrendezésre kerülő Közéleti Piknik előtt találkozott. A magyar egység formájáról és feltételeiről vélhetően nem egy nyílt fórumon, hanem zárt ajtók mögött várható érdemi előrelépés. A Piknik, melyet az Összefogás (hivatalos nevén Magyar Közösségi Összefogás) kezdeményezett, mindenesetre ennek a folyamatnak ágyazhat meg.

 

Az MKP most felálló új vezetésének legfontosabb feladata az ilyenkor szokásos őrségváltás, személyi változások mellett az új szakmai tanácsok létrehozása és a pártműködés hatékonyabbá tétele. Hogy aztán mielőbb elkezdődhessenek a többi párttal való tárgyalások, elsőként a kongresszus döntésének is értelmében az Összefogással, majd a Most-Híd magyar felével.

 

Kocur el, Bíró be?

 

A lehetséges személyi változások egyikét hivatottak jelezni az MKP közösségi oldalára kikerült fotók is, melyen az országos elnökségi tagokon kívül a galántai Bíró László is szerepelt. Ugyanakkor már csak a háttérben szerepelt a pártban fontos szerepet betöltő, és formálisan még mindig hivatalban levő pártigazgató, Kocur László. Kocur Menyhárt József jobbkeze és vőfély, illetve cserkész kollégája, akinek az új pártelnök, Forró Krisztián a jelek szerint várhatóan megköszöni eddigi tevékenységét.

 

A képen a következők lehetnek: 13 ember, álló emberek, fa, növény, öltöny, fű, túra/szabadtéri és természet
Bíró László a hátsó sorban balról a második. Kép: MKP Fb-oldala

 

Információink szerint a búcsúzó Kocur a farnadi kongresszuson sem produkált meggyőző teljesítményt. A párt anyagi helyzetéről szóló pénzügyi beszámolójával igencsak felemás, bizonytalan benyomást keltett, és az általa elhangzottak válaszok helyett inkább kérdéseket vetettek fel.

 

A galántai országos elnökségi ülés fotóin feltűnő, nagyszombati megyei és galántai városi képviselő Bíró László így már e személyi változások egyikét vetítheti előre.

 

Bíró korábban már betöltötte a pártigazgatói posztot, mégpedig épp Kocur László előtt. MKP-s berkekben eddig az átlátható működésre és pártfinanszírozásra törekvő, a számok nyelvén értő „pénzügyminiszterként“ volt ismert.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Tárkány Álmos
2020. Júl. 30. 06:29

Ki itt az "új"? Menyhárt? Berényi? Bárdos? Őry? Vagy netalántán Farkas? Kutyából nem lesz szalonna...

    Goofy
    2020. Júl. 30. 16:08

    Csak csatlakozni tudok a hozzászóláshoz. Amíg Menyhárt bármilyen formában jelen van a párt életében, addig az a további süllyedésröl fog szólni.

B, Gy.
2020. Júl. 31. 14:45

Hogy nem sok mindent tudtunk idaig elerni az a szlovak kormanyokon is de hogy mi egymas ellensegei lettunk azt a vezetojeinknek koszonhetjuk.A kiut ebbol csak is egy part egy vezeto mert kozos lonak turos a hata ez ven most.Nincs mar gerinces magyar ertelmiseg aki ezt meg tudna oldani.A szlovakok a semmibol orszagot csinaltak mi meg nemtudjuk a letunket megtartani.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket