Nyitókép: aktuality.sk

 

Pénteken az érintettek (Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó) és azok ügyvédjei mondhatták el védőbeszédjüket, órákon keresztül.

 

A bíróság vélhetően jövő szerdán, augusztus 5-én mond ítéletet.

 

Kočner ügyvédje, Marek Para elmondta, hogy védence célpont volt, és Andruskó ehhez igazította a vallomását, hogy cserébe alacsonyabb büntetést kapjon.

 hirdetes_300x300  

 

Alena Zsuzsová helyett védőügyvédje szólt az utolsó szó jogán. Elmondta, hogy az egész ügy politikai érdekeket követ, és hogy védencével szemben minden állítás egyetlen tanú, Andruskó Zoltán vallomásán alapul. Hozzátette, hogy sajnálja, ami történt, de el kell gondolkodni azon, hogy tényleg az igazi felelősök ülnek-e a vádlottak padján.

 

Marian Kočner zárszavában úgy fogalmazott, hogy a sajtó hazug módon számol be az egész perről.

 

„Ján Kuciak csak egy volt azon újságírók közül, akik rólam írtak,” mondta Kočner. „Nem 26 cikkben, hanem 9 írásában foglalkozott velem. Minden téma, melyet megírt, más médiában is szerepelt. Ján Kuciak egyáltalán nem zavart engem,

 

– állította Kočner.

 

A fő vádlott nehezményezte azt is, hogy az ügyészség két éven keresztül semmit sem tett a vizsgálati anyag kiszivárogtatása ellen, majd tagadott minden állítást, amit az ügyészség vele szemben megfogalmazott. Kočnernak nem tetszett az sem, ahogy a Threema-üzenetekkel teli mobiltelefonja a rendőrség kezébe került.

 

A mai védőbeszédek elolvashatók vagy meghallgathatóak a SME, DenníkN, Aktuality percről-percre hírfolyamában.

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!