Nyitókép forrása: presov24.sk

 

Az eperjesi J.A. Reiman Kari Kórház és Poliklinika belgyógyászati osztályán felütötte fejét a koronavírus. Az egyik hozzátartozó szerint a belgyógyászatra befekvő apját egy másik ott kezelt beteg fertőzte meg COVID-19-cel. A kórház azzal védekezik, hogy a gyorsteszt negatív volt, a fertőzés csak később nyert bizonyosságot.

 

„Apámat felvették a kórház belgyógyászati osztályára, elvégezték nála a tesztet, ami negatív volt. Egy héttel később kapott egy szobatársat, akinél megjelentet a COVID-19 tünetei. Erre érdesapámat újra letesztelték, ami már pozitív eredményt hozott”

 

idézte a TASR Rastislav Blaškot.

 

 hirdetes_300x300  

A kórház azzal védekezik, hogy a belgyógyászatra később kerülő beteget még felvételkor gyorsteszttel ellenőrizték, ami negatív eredményt hozott. Ezután újabb tesztet végeztek, amelynek eredménye csak 48 órával később érkezett meg. Ez a teszt már víruspozitív volt.

 

„A beteg azonnal átkerült a „COVID-osztályra”, és egyúttal leteszteltük az összes beteget és alkalmazottat, aki kapcsolatba kerülhetett vele”

 

fogalmazott a kórház szóvivője, hozzátéve, hogy azonnal értesítették a Regionális Közegészséügyi Hivatal illetékes munkatársát is a történtekről.

 

Az eperjesi kari kórházban jelenleg nyolc koronavírus-fertőzött beteget kezelnek.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!