Nyitókép: aktuality.sk

 

Az aktuality.sk portál kiderítette, hogy Eduard Heger (OĽaNO) pénzügyminiszter jogi tanácsadója, a pozsonyi ügyvéd, Michal Miškovič a Matovič-kormány hatalomra kerülése óta 820 ezer euró értékben írt alá keretszerződéseket az állammal.

 

Főleg olyan szerződésekről van szó, melyekről OĽaNO-s miniszterek döntenek. Így például a Heger alá tartozó Tiposszal, a Ján Budaj vezette környezetvédelmi minisztériummal, vagy a Ján Mičovský mezőgazdasági miniszter alá tartozó Szlovák Földalappal.

 

Miškovič ügyvédi irodája 2014-ben alakult és nem tartozik az ismertebbek közé. Heger miniszteri kinevezése óta a tárcavezető egyik tanácsadója, és a kormány Legiszlatív Tanácsának is a tagja lett.

 hirdetes_300x300  

 

Tanácsadóként Hegernél 30 eurós órabéren dolgozik (ÁFA nélkül). A törvény az ilyen munkaszerződést évente legfeljebb 350 órában maximalizálja. Azaz tanácsadóként évente maximálisan 10 500 euró (+ ÁFA) kereshet.

 

A 820 ezer euró keretösszegű szerződések általában piackutatást követően, a bekért árajánlatok, majd azok kiértékelése után születtek.

 

Miškovič ügyvédi irodája a Tiposnak 77 euró (+ ÁFA) órabérért dolgozhat, a környezetvédelmi minisztérium esetében az órabér 85 euró (+ ÁFA).

 

Aktuality.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!