Nyitókép: stuba/uniba

 

Annak ellenére, hogy Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter arra kérte az egyetemeket, hogy a 2020/2021-es akadémiai év téli szemeszterét csak szeptember 28-án kezdjék el, több egyetem sem tesz eleget a kérésnek. Az egyetemisták többségének egy héttel korábban, szeptember 21-én fog elkezdődni a szemeszter.

 

„A pozsonyi Comenius Egyetemen mérlegeltük az oktatásügyi minisztérium ajánlását, de végül úgy döntöttünk, hogy nem fogjuk kitolni a kezdést, és az eredeti ütemterv szerint (szeptember 21-én) fogjuk elkezdeni az új akadémiai évet”

 

– mondta Martina Mášiková az egyetem rektorátusáról.

 hirdetes_810x300  

 

A Szlovák Műszaki Egyetem (STU) vezetősége szintén megfontolta a tárca ajánlását, de végül úgy döntöttek, hogy ők is az eredeti ütemterv szerint, szeptember 21-én nyitják meg az új akadémiai évet.

 

„Amennyiben a járványügyi helyzet rosszabbra fordul, készen állunk a távoktatás bevezetésére addig, ameddig szükség lesz rá”

 

– jelentette ki Monika Bakošová rektorhelyettes.

 

A kassai Pavol Jozef Šafárik Egyetem vezetőségének elsődleges prioritása a diákok és az alkalmazottak egészségének védelme, ennek ellenére ők is szeptember 21-re tervezik a téli szemeszter kezdetét. Az egyetem vezetősége szerint a szeptember 28-ai kezdés nem előnyös az egyetemnek, ugyanis megbontja az oktatás tartalmát.

 

A nyitrai Szlovák Mezőgazdasági Egyetem a sajtószóvivő tájékoztatása szerint a fentebb említett egyetemekhez hasonlóan szeptember 21-én nyitja meg az új akadémiai évet.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!