Nyitókép: Monika Pragai

 

Nem igaz, hogy a szájmaszk miatt túl sok szén-dioxidot lélegzünk be, és hogy káros hatással van az egészségünkre – jelentette ki Marek Krajčí (OĽANO) egészségügyi miniszter a szájmaszk viselésével kapcsolatos dezinformációs kampányra reagálva.

 

Krajčí elmondása szerint az emberek elsősorban az interneten és a közösségi oldalakon jutnak hozzá sok, egymásnak ellentmondó információhoz a COVID-19-cel kapcsolatban.

 

„Fontos, hogy azokban az információkban bízzunk, amelyeket a nemzeti egészségügyi intézetek, az epidemiológusok, az orvosok, valamint a szakképzett és tapasztalattal rendelkező egészségügyi alkalmazottak közölnek. Ezenkívül az is lényeges, hogy az ő utasításaikat kövessük és fogadjuk meg”

 

– írja a SZK Közegészségügyi Hivatala a közösségi oldalán.

 hirdetes_810x300  

 

A hivatal továbbá arra is felhívja a figyelmet, hogy a szájmaszk viselése csak akkor hatékony, ha a szájat és az orrot is eltakarja. Amennyiben a szájmaszk megsérül, nedves vagy piszkos lesz, azt azonnal ki kell cserélni. Az egyszer használatos szájmaszk többszöri használata szintén nem ajánlott.

 

Ján Mikas tiszti főorvos szerint a legalapvetőbb és leghatékonyabb védekezési mód a maszkviselés, a távolságtartás, valamint a rendszeres kézmosás és -fertőtlenítés. A tiszti főorvos tanácsa szerint ezeket a szabályokat kint is és bent egyaránt ajánlott betartani.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!