Nyitókép forrása: samorin.sk

 

A Szlovák Autóbuszközlekedési Vállalat – dunaszerdahelyi, Rt. (SAD DS, a. s.) szűk egy héttel a tanévkezdés előtt több, a diákok számára fontos buszjáratot is törölt a Csilizközben. A Körkép.sk információi szerint Kulcsodot és Nyáradot is érinti a változtatás. A kulcsodi diákok például a szeptember elsejétől érvényes járattal be sem érnek  időben az iskolába.

 

Az SAD új menetrendje nem épp földi halandóknak készült. Bár fel vannak benne tüntetve a szóban forgó járatok, de  a lábjegyzet szerint szeptember 1. és december 12. között nem üzemelnek.

 

A Csilizköz legnagyobb alapiskolája, a csilizradványi Kóczán Mór Alapiskola honlapján hívta fel a szülők figyelmét,

 hirdetes_300x300  

 

„hogy a buszközlekedési vállalat (SAD) változtatott a menetrenden. Az aktuális menetrendek esetében kérjük figyelmesen elolvasni, áttanulmányozni a járatokhoz tartozó jeleket is !!!”

 

A Szlovák Autóbuszközlekedési Vállalat – dunaszerdahelyi, Rt. hivatalos Facebook-oldalán található egy bejegyzés március 16. keltezéssel, amelyben a vállalat egyéb információk mellett arról értesíti az utasokat, „hogy 2020. szeptember 1-től a közlekedés optimalizált módban közlekedik” (mármint az autóbuszok optimalizált módban közlekednek… – a szerk.). A dátum senkit ne tévesszen meg, a bejegyzés szerkesztési előzményeiben látható, hogy csak módosítottak egy márciusi posztot, mégpedig augusztus 26-án, délután 14:40-kor, egy héttel a tanévkezdés előtt. Ugyanezen a napon értesítették ki e-mailben a településeket is.

 

 

Bognár Csaba Kulcsod község polgármestere a Körkép.sk-nak elmondta, hogy más érintett falvak polgármestereivel együtt keresik a megoldást a kialakult helyzetre. Hozzátette, nem tartják helyénvalónak, hogy tanévkezdés előtt pár nappal kész tények elé állítják őket. Kulcsodról több mint húsz gyermek jár autóbusszal a hat kilométerre lévő csilizradványi alapiskolába.

 

A változtatás ráadásul nem csak a körzeti iskola diákjait érintheti, hanem a Dunaszerdahelyre ingázó diákokat és munkavállalókat, orvoshoz vagy hivatali ügyintézés céljából utazókat is.

 

Látva a csilizközi példát, nem árt, ha minden Dunaszerdahelyi járásbeli szülő és utas utánanéz az őt érintő járatoknak ezen a linken.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.