Nyitókép: SME/Jozef Jakubčo

 

Még ma is rendelkezik kifizetődő kapcsolatokkal Monika Jankovská. A vizsgálati fogságban lévő egykori igazságügyi államtitkárért egy trencséni vállalkozó akart kezeskedni.

 

A médiában megjelent információk szerint a múltban Jankovská a kapcsolatainak és a befolyásainak köszönhetően segített a vállalkozó rokonain.

 

 hirdetes_810x300  

Peter Bogner trencséni vállalkozóra a Plus 7 dní hetilap hívta fel a figyelmet. A férfi augusztusban 60 ezer eurós óvadékot kínált fel azért, hogy Jankovskát szabadon engedjék.

 

A felajánlott pénzóvadékot Jankovská ügyvédje, Peter Erdős jelentette be, azt azonban nem pontosította, hogy mekkora összegről van szó és ki ajánlotta fel.

 

Erdős elmondása szerint sem megerősíteni, sem tagadni nem tudja azt az állítást, miszerint Bogner ajánlotta fel a 60 ezer eurós óvadékot Jankovskáért.

 

„Mivel az óvadékot felkínáló személy nem az ügyfelem, ezért nem nyilatkozhatok róla. Másrészt egy olyan eljárásról van szó, ami nem nyilvános“

 

– jelentette ki Erdős.

 

Jankovská kapcsán a Bogner család neve öt évvel ezelőtt jelent meg a médiában. A Trencséni Egyetemi Kórház Nőgyógyászati Klinikáján kialakult nézeteltérések miatt Ivana Bognerová orvosnő Peter Kaščák főorvos kegyvesztettje lett.

 

A Plus 7 dní szerint Jankovská a trencséni ügyvéd ismerősén, Branislav Bogneron keresztül közeli kapcsolatban állt az orvosnővel.

 

A két orvos vitája végül azzal végződött, hogy egy felső beavatkozás következtében az elismert főorvost, Kaščákot leváltották. Az egészségügyi miniszter abban az időben a smeres Viliam Čislák volt.

 

 „Bogner úrral már régóta ismerjük egymást és tegező viszonyban vagyunk úgy, ahogy Peter Kaščákkal is“

 

– mondta akkoriban Jankovská, aki elutasította, hogy közbenjárt volna a két orvos vitájában.

 

Peter Bogner minden bizonnyal az említett ügyvéd, Branislav Bogner testvére.

 

Hogy mi késztette az óvadék felkínálásra, és milyen kapcsolatban van Jankovskával, az nem derült ki. Bogner a SME kérdéseire nem válaszolt.

 

SME/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!