Nyitókép forrása: ta3.com

 

A Speciális Ügyészség ügyésze hétfőn – három nappal  Ján Kuciak és menyasszonya meggyilkolása kapcsán hozandó ítélethirdetés előtt – új bizonyítékot nyújtott be a bíróságnak.

 

Az eddigieket egy 65 oldalból álló új bizonyítékkal egészítené ki az ügyészség. Egyelőre úgy néz ki, hogy a szeptember 3-ra kitűzött tárgyalás időpontja nem fog változni.

 

A Denník N közlése szerint Marián Kočner és Alena Zsuzsová közti üzenetváltások újabb csomagjáról lehet szó, ám ezúttal Zsuzsová és nem Kočner mobiljából nyerhették ki az adatokat.

 hirdetes_810x300  

 

Csütörtökön történt volna meg az ítélethirdetést az ügyben. Eredetileg már augusztus elején is döntést hozhatott volna a bíróság. Szlovákia történetik egyik legsúlyosabb és legmeghatározóbb bűncselekményének tárgyalása január óta zajlik. A Ružena Sabová, Ivan Matel és Rastislav Stieranka vezette törvényszék eddig 22 napot töltött az ügy tárgyalásával (a tanúk meghallgatásával és a bizonyítási eljárással).

 

Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásával ebben a perben Szabó Tamás (feltételezett bűnsegéd), Alena Zsuzsová (feltételezett közvetítő) és Marián Kočner (a gyilkosság vélhető megrendelője) ülnek a vádlottak padján. A gyilkosság kivitelezőjét, Miroslav Marčeket már korábban 23 év szabadságvesztésre ítélték.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!