Nyitókép: SITA

 

Marek Krajčí egészségügyi miniszter azt tanácsolja az időseknek, hogy oltassák be magukat pneumococcus elleni vakcinával.

 

A miniszter szerint az influenzás megbetegedésnek és az esetleges pneumococcus okozta fertőzésnek a COVID-19-cel kombinálva súlyos, sőt végzetes lefolyása lehet.

 

 hirdetes_300x300  

Krajčí azt tanácsolja, hogy elsősorban a rizikós páciensek, az idősek és a szociális otthonok lakói oltassák be magukat. Az influenza elleni vakcinák októbertől lesznek elérhetőek.

 

Az egészségügyi tárca vezetője szerint a koronavírusra pozitívan tesztelt 60 év feletti személyek 16%-a az intenzív osztályra kerül, a 2,5%-uknak pedig lélegeztetőgépre is szükségük van.

 

 „Szerencsére kevés ember szorul lélegeztetőgép segítségére, de általában a lélegeztetőgépre kapcsolt páciensek állapota válságos, és a többségük meg is hal“

 

– mondta Krajčí.

 

A miniszter szerint azon gondolkodnak, hogy nemcsak koronavírusra, de influenzára is tesztelni fognak. Krajčí szerint erre azért lenne szükség, hogy a két betegség közül az egyiket ki tudják zárni.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.