Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

„Azt vártuk, hogy az igazság végül győzni fog, de mint látjuk, nálunk minden egy kicsit lassabban történik. De remélem, hogy még nincs vége”

 

idézte a meggyilkolt oknyomozó újságíró, Ján Kuciak édesapját az Aktuality.sk hírportál. Ahogy arról a Körkép.sk is beszámolt, a bíróság tegnap első fokon felmentette Marián Kočnert és Alena Zsuzsovát az újságíró meggyilkolásának megrendelése vádja alól – sokak nagy meglepetésére.

 

A két áldozat családjai nem hallgatták végig a bíróság ítélethirdetését – érthető módon annál a résznél, ahol nyilvánvalóvá vált Kočner és Zsuzsová felmentése, távoztak a teremből.

 hirdetes_300x300  

 

„Az ember már azt is felrója magának, hogy miért nevelte őket tisztességesnek, becsületesnek és dolgosnak. Megérte? Megérte, hogy valaki aztán azt mondja, hogy túl jók, meg kell őket ölni? És akkor megint a gonosz és Kočner csordája győz”

 

írta le érzéseit Zaltica Kušnírová, Ján Kuciak menyasszonyának édesanyja.

 

„Nem maradt másunk, csak a könnyeink. Így hát odamentünk a sírjukhoz, és megígértük, hogy végigharcoljuk. És most itt vagyunk, de még ez sem sikerült – sajnos.”

 

Az idősebbik Kuciak a sajtó kérdésére azt is elmondta, hogy a tegnapi ítélet „rossz” jelzés a társadalom számára.

 

„Rossz precedenst teremt, a Kočner-féléknek – biztosan több is van belőlük – azt a jelzést küldi, hogy mindent megengedhetnek maguknak, ha van, aki fedezze őket“

 

fogalmazott.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!