Nyitókép: TV Markíza/reprofotó

 

Igor Matovič kormányfő a Markíza Televízió Testre szabott kérdések (Na telo) c. műsorában bevallotta, attól fél, hogy a járványügyi helyzet kicsúszik az ellenőrzésünk alól.

 

Véleménye szerint a szombaton regisztrált fertőzöttek száma (88) jóval több az előző hetek szombatjaihoz viszonyítva.

 

 hirdetes_300x300  

„Attól tartok, hogy jövő héten a fertőzöttek száma a 300-at is el fogja érni“

 

– vélekedett Matovič, aki hozzátette: nagyon fontos lesz, hogy a jövőben a regionális közegészségügyi hivatalok képesek lesznek-e felkeresni a fertőzöttekkel kapcsolatba kerülő személyeket.

 

A kormányfő attól tart, hogy amennyiben ez nem fog sikerülni, fontolóra fog kelleniük venni az óvintézkedések országos szintű bevezetését. Tehát a döntő tényező nem a fertőzöttek száma lesz, hanem a vírus terjedésének közösségi szintű előfordulása. Matovič azt is megjegyezte, jövő héten részt kíván venni a járványügyi bizottság ülésén.

 

Matovič tiszteletben tartja a bíróság döntését, nem fog nyomást gyakorolni Mikulecre

 

A Kuciak-gyilkosság ügyével kapcsolatban a kormányfő elmondta, tiszteletben tartja az ítéletet. Matovič azt is kijelentette, hogy nem fog nyomást gyakorolni Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszterre, hogy megújítsa a Kuciak-nyomozócsapatot.

 

A kormányfő azt is megjegyezte, hogy Mária Kolíková (Za ľudí) is önálló, így amennyiben a Legfelsőbb Bíróság megerősíti Marian Kočner és Alena Zsuzsová felmentését, nem fog nyomást gyakorolni Kolíkovára, hogy rendkívüli fellebbezést nyújtson be.

 

„Szeretnék mindent megtenni azért, hogy a bűnüldöző szervek függetlenül nyomozzanak, függetlenül emeljenek vádat és hozzanak ítéletet”

 

– jegyezte meg Matovič.

 

A miniszterelnök elmondása szerint a nemzeti helyreállítási tervnek jelenleg 96 oldalas és mintegy 200 reformot tartalmaz.

 

„Ebből körülbelül öt-hat kulcsfontosságú reformot kell kiválasztanunk, mert többet nem fogunk győzni”

 

– értékelte.

 

A főügyészválasztás kibővített jelentkezési lehetőségeivel kapcsolatban Matovič elutasította azt a feltételezést, miszerint mindezt Daniel Lipšic miatt csinálnák.

 

„Nagyon jó lenne, ha az új főügyész az összes politikai párt választóinak bizalmát élvezné, még azokét is, akik senkiben sem hisznek”

 

– jegyezte meg Matovič.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.