Nyitókép: camit.sk

 

Marek Krajčí (OĽANO) egészségügyi miniszter és Ján Mikas országos tisztifőorvos is házi karanténban van, miután múlt héten kapcsolatba kerültek egy később pozitív koronavírus-tesztet produkáló személlyel. Az egészségügyi miniszter közlése szerint a tárca egyik alkalmazottáról van szó, aki tagja a konzíliumnak is.

 

„Sajnos az egészségügyi minisztérium egyik alkalmazottját, az epidemiológusok, infektológusok és közegészségügyesek konzíliumának tagját pozitívan tesztelték a koronavírusra. Csütörtökön eltöltöttünk vele néhány órát a konzíliumon”

 

írta közösségi oldalán a miniszter, aki szerint a tanácskozás alatt végig mindenkin maszk volt, a helyiségben pedig rendszeresen szellőztettek. Krajčí most saját elmondása szerint megelőző jelleggel házi karanténban van – ahogy a konzílium többi tagja is.

 

„Dolgozni tehát csak otthonról fogok. Kedden fognak bennünket tesztelni. Az  eredményről beszámolok majd. Tekintettel az intézkedésekre, melyeket betartottunk, hiszem, hogy negatív lesz a teszteredményünk.”

 

 hirdetes_810x300  

fogalmazott a tárcavezető, aki szerint a járványügyi bizottság tagjainak, akikkel pénteken üléseztek, nem kell hogy aggódjanak.

 

Som v preventívnej izoláciiŽiaľ, jeden zamestnanec z ministerstva zdravotníctva, člen konzília epidemiológov,…

Posted by Marek Krajčí on Sunday, September 6, 2020

 

„Még ha meg is fertőződtünk, másnap még nem lehettünk fertőzőek. És ott is mindannyian maszkot viseltünk az egész tárgyalás során.”

 

Az egészségügyi tárca közlése szerint az, hogy a miniszter és több munkatársa is karanténban van, nem hat ki a minisztérium munkájára. Az előírásoknak megfelelően a fertőzött alkalmazott, aki csütörtök este belázasodott, valamint izomgyengeséget tapasztalt, bejelentette a munkáltatójának, hogy kikkel került kapcsolatba, emiatt 28 személyre vár tesztelés.

 

A minisztérium egyébként szeptembertől lehetővé teszi alkalmazottai számára, hogy lehetőség szerint havonta néhány napot otthonról dolgozzanak.

 

ÚVZ SR: HLAVNÝ HYGIENIK SR SA NACHÁDZA V PREVENTÍVNEJ SAMOIZOLÁCIIHlavný hygienik SR sa z preventívnych dôvodov…

Posted by Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky on Sunday, September 6, 2020

 

A tiszti főorvos is bezárkózott

 

A közegészségügyi hivatal közlése szerint az egészségügyi miniszterhez hasonlóan Ján Mikas országos tisztifőorvos is megelőző jelleggel elzárkózott a külvilágtól, szeptember 7. és 13. között sor kerül a koronavírus-tesztelésére is.

 

Körkép.sk, teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!