Nyitókép forrása: pravda.sk

 

Ján Budaj (OĽANO) környezetvédelmi minisztert azzal fenyegette meg egy ismeretlen zsaroló, hogy nyilvánosságra hozza másfél évvel ezelőtti operációjával kapcsolatos személyes adatait. Budaj szerint az incidens a minisztériumban elrendelt audit során feltárt visszaélésekkel van összefüggésben.

 

Budajt másfél évvel ezelőtt műtötték meg (cisztát távolítottak el a veséjéből). A miniszter elmondása szerint egy ismeretlen férfi azzal fenyegetőzik, hogy nyilvánosságra hozza egészségügyi állapotáról és a műtétről szóló információkat.

 

Budaj úgy véli, hogy a férfi az egészségügyi biztosítójától szerezte meg az adatokat. A miniszter ezzel kapcsolatban fontos összefüggésre hívta fel a figyelmet:

 hirdetes_300x300  

 

A zsarolóéval megegyező, azonos módon feltett kérdéseket kapott attól a sajtóorgánumtól, amelynek tulajdonosa ugyanaz, mint az az egészségbiztosító, amelynek ő is az ügyfele.

 

Budaj hozzátette, hogy jelenleg egészségesnek érzi magát és ellenállónak a fenyegetésekkel szemben.

 

A környezetvédelmi minisztériumnál jelenleg nyomozás zajlik egy olyan szerteágazó ügyben, amely mögött befolyásos oligarchák egy csoportja áll. A miniszter azonban nem árult el ennél többet, de megígérte, hogy amint lehet, mindent nyilvánosságra hoz.

 

„Ezekben a napokban is folyik a belső vizsgálat, amely során együttműködöm az illetékes hatósággal, és igyekszem feltárni, hogy vannak-e a minisztériumban korrumpálódott sejtek, akik folytatni akarják eddigi törvénytelen tevékenységüket”.

 

mondta a miniszter a kormány szerdai ülése után.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!