Nyitókép: AP

 

A héthársi (Lipany, Kisszebeni járás) idősotthon 19 lakójának és nyolc alkalmazottjának lett pozitív a koronavírus-tesztje. Jana Koľová, az intézmény vezetője szerint egyik beteg sem produkálja a légúti megbetegedés tüneteit.

 

„Hétfőn teszteltek minket PCR-tesztekkel, délután pedig megtudtuk, hogy az intézmény nyolc alkalmazottjának és 19 lakójának pozitív lett a koronavírus-tesztje. Az összes pozitívan tesztelt lakó és alkalmazott az intézmény elkülönített helyiségeiben kapott helyet. Betartjuk a szigorú járványellenes óvintézkedéseket. A többi lakóról a negatív teszttel rendelkező személyzet gondoskodik”

 

– mondta a TASR-nek Koľová. Az intézménynek összesen 59 lakója van.

 hirdetes_300x300  

 

Cyril Korpesio, a Kassai Főegyházmegyei Karitász igazgatója, az intézmény fenntartója hősként tekint azokra az alkalmazottakra, akik a héthársi idősotthon lakóiról gondoskodnak.

 

„A személyzetnek csaknem a fele karanténban van és már 10 napja megállás nélkül gondozzák a lakókat, közben pedig ők is elkapták a koronavírust. Mivel nem volt szálláshelyük, ezért néhány szobában alakítottak ki fekvőhelyeket, de még így is vannak olyanok, akik a folyosón alszanak”

 

– konstatálta Korpesio, majd hozzátette: az intézmény koronavírus-gyanúja miatt szeptember 5-től tíznapos karanténban van.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!