Nyitókép: Foto N

 

Nemcsak Fico barátnője, Katarína Szalayová ügyészjelölt él a Duna melletti Riverpark luxuskomplexumban, de az egykori főügyész, Jaromír Čižnár fia, Juraj is – írja a Denník N.

 

Sem Szalayovának, sem az ifjabbik Čižnárnak nincs a tulajdonában a riverparki lakás. Fico barátnője a vagyonával kapcsolatos kérdésekre nem hajlandó válaszolni, ezenkívül arra sem adott magyarázatot, hogy miből finanszírozza a luxuslakást.

 

 hirdetes_810x300  

Az ifjabbik Čižnár elmondása szerint a Nubil, s.r.o. vállalattól bérli a riverparki luxuslakást, viszont ő sem árult el részleteket a lakás nagyságáról, illetve a bérleti díjról, így nem lehet leellenőrizni, hogy Juraj Čižnár piaci árat fizet-e a lakásért, illetve keres-e annyit ügyészként, hogy képes legyen a bérleti díjat fizetni. A Duna melletti Riverparkban a legolcsóbb bérleti díj parkolással együtt havi 1 500 euró körül mozog.

 

Čižnár fia friss ügyészként a 13. és a 14. fizetéssel, valamint a juttatásokkal együtt tisztán havi 2 500 eurót kereshet. Ez azt jelenti, hogy a fizetése nagy részét a bérleti díjra költi.

 

Čižnár fia a vagyonnyilatkozatában a bérelt lakásról nem tett említést, azt viszont feltüntette, hogy egy 80 ezer eurós luxus Mercedes, valamint egy 8 ezer eurós karóra birtokában van. A múltban azt mondta, hogy az autóhoz hozzájárult a nagymamája, aki több ingatlant adott el, ezenkívül a szülei is segítettek és ő is eladta a régi autóját. A karórát pedig a 18. születésnapjára kapta.

 

Čižnár fia és Fico barátnője is a Pozsony II Járási Ügyészségen dolgoznak, ahol Svetozár Chabada, Fico sógra a főnök. Soňa Juríčková, pozsonyi kerületi ügyész elmondása szerint a törvény értelmében nincs kompetenciájuk arra, hogy az alárendeltjeik vagyonát vizsgálják, ezt csak a Főügyészség teheti meg.

 

Jana Tökölyová szóvivő szerint a Főügyészség Szalayovát és az ifjabbik Čižnárt is fel fogja szólítani, hogy nyilatkozzanak a róluk megjelent információkkal kapcsolatban.

 

Érdekes módon kerültek be az ügyészségre…

 

Juraj Čižnár és Szalayová vagyoni helyzetén kívül az is érdekes, hogy miként kerültek be járási ügyészségre. Čižnár fiának esetében kitolták a versenyvizsga időpontját, így a friss végzős részt tudott rajta venni. Amennyiben ez nem sikerült volna, egy évet várhatott volna a következő versenyvizsga kiírásáig.

 

Az ügyészségen a mai napig vissza lehet élni a versenyvizsgával, elég, ha a jelentkező hozzájut az írásbeli teszt kérdéseihez. A jelentkezők jelenleg bármelyik törvényből kaphatnak kérdéseket, viszont ha valaki tudja, melyik törvényt érdemes részletesebben átnézni, előnye van. Érdekes módon Čižnár fia és Fico barátnője is nagyon magas pontszámot ért el az írásbeli teszten.

 

Egy ügyészjelölt havonta 600 eurót keres tisztán az ügyészségen. Ehhez képest Szalayová egy 50 ezer eurós Volkswagen Arteonnal jár, Ficoval pedig a csukárd-terlényi luxuskastélyban vagy a Double Tree by Hilton hotelben alszik.

 

Denník N/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.