Nyitókép: Szijjártó Péter Fb-oldala

 

Ma Orbán Viktor magyar és Igor Matovič szlovák miniszterelnök részvételével átadták a forgalomnak a Dunán átívelő új, 600 méter hosszú komáromi hidat, mely a Monostori híd nevet kapta.

 

Az építkezés összköltségei 117 millió euróra rúgtak, ezek nagyrésze uniós alapokból lett finanszírozva. Az önrészt Szlovákia és Magyarország közösen vállalta.

 

„Furcsa dolog, hogy most, amikor le van zárva a határ a két ország között, mi hidak adunk át a forgalomnak. Valaki azt is mondatná, hogy egy kicsit eltévedtünk. De én azt gondolom, hogy pont a mostani időszak a megfelelő arra, hogy megmutassuk, hogy függetlenül attól,  átmenetileg járványügyi intézkedések vannak-e vagy sem, képesek vagyunk hidakat építeni a két nemzet között, és ez így lesz a jövőben is,“ – fogalmazott Igor Matovič.

 hirdetes_300x300  

 

 

„Egy híd megépítése a jövő megépítését is jelenti, és vírus ide vagy oda, az országoknak és Magyarországnak működnie kell ,“ mondta Orbán Viktor.

 

„Európa ma Közép-Európában épül, a magyarok, a szlovákok, a csehek és a lengyelek építik” – tette hozzá a magyar miniszterelnök. Ez a mostani átadás is bizonyítja, hogy a Duna nem elválasztja, hanem összeköti a magyar és a szlovák nemzetet – hangoztatta.

 

 

Orbán Viktor hangsúlyozta: a történelem arra tanított, hogy egymással szemben nem, csak egymással szövetségben lehetünk sikeresek.

 

Így épült a híd:

 

 

A hídon a forgalom várhatóan a déli, kora délutáni órákban indulhat meg.

 

 

Monostori híd lesz az épülő komáromi átkelő neve

 

Körkép.sk/DenníkN/MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 9 olvasónak tetszik ez a cikk.