Nyitókép: DenníkN

 

Frissítve: 16.00 A DenníkN értesülései szerint az előző kormány alatt több sikeres, milliós állami tendert is megnyert Lomtec vállalat üzleti igazgatója, Miroslav Sedlák, valamint egy ismert jogász, Peter Chrašč volt az, akik megkörnyékezték Martin Feckot (OĽaNO.)

 

Fecko a mezőgazdasági minisztérium államtitkáraként együttműködött a rendőrséggel, és elmondta, hogy 60 ezer eurót, egy állami tender összértékének 5 százalékát kínálták neki, ha segít a projektben.

 

Sedlák és Chrašč Peter Pellegrini kormánya végén, az SNS által irányított, Gabriela Matečná vezette agrártárcánál nyertek el legalacsonyabb árat kínálva egy 1,5 millió eurós tendert az ÚKSÚP-nál (Ústredný kontrolný a skúšobný ústav poľnohospodársky, szerk. megj. ez egy állami mezőgazdasági ellenőrző hivatal.)

 hirdetes_300x300  

 

Miről van szó?

 

A győztes tender előkészített szerződéseit Ján Mičovský (OĽaNO) mezőgazdasági miniszter leállította. A két személy ezt követően lépett akcióba Fecko államtitkárnál, hogy elérje azok aláírását.

 

A rendőrség a nyomozás során telefonokat is lehallgatott. Peter Chrašč és Miroslav Sedlák ellen korrupció és pénzmosás vádjával vádat emeltek.

 

Fecko, aki Igor Matovič pártjának, az OĽaNO-nak a négy alapító tagja közé tartozik, nem kívánta kommentálni az értesüléseket.

 

Körkép.sk/DenníkN

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!