Nyitókép: Mafra/ Michal Šula

 

A RegioJet vasúttársaság a Szlovákia és Csehország között közlekedő vonatjáratainak számát az elkövetkezendő napokban nem fogja csökkenteni, a járatok továbbra is menetrend szerint fognak közlekedni. Annak ellenére, hogy Csehország péntektől felkerült a kockázatos besorolású országok listájára, a vonatjegyek iránt így is nagy az érdeklődés – mondta Aleš Ondrůj, a RegioJet szóvivője.

 

A vasúttársaság csütörtökön (szept. 17.) 600 jegyet adott el azokra a járatokra, amelyek az elkövetkezendő napokban Szlovákiából Csehországba, vagy Csehországból Szlovákiába fognak közlekedni.

 

 hirdetes_300x300  

Péntektől a polgároknak a Csehországból való hazatérés során 72 óránál nem régebbi koronavírus-tesztet kell felmutatniuk, ám az ingázókra, a diákokra és néhány foglalkozásra ez a kötelesség nem vonatkozik.

 

A RegioJet a korlátozás ellenére árengedményekkel próbálja utazásra csábítani az embereket.

 

„Jövő héttől jelentősen, 40% százalékkal lecsökkentettük a vonatjegyek árait azokon a vonatokon, amelyek Szlovákia és Csehország között közlekednek“

 

– mondta Ondrůj.

 

A Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) a České dráhy vasúttársasággal együttműködve korlátozza járatai működését. A ZSSK keddtől (szept. 22.) az igény alapján tökéletesíteni fogja a Csehország és Szlovákia között közlekedő vonatjáratokat, több nemzetközi vonatjáratot pedig megszüntet.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!