Nyitókép: TASR

 

A koronavírusos páciensek kórházi kezelése átlagosan 11 napig tart, a fertőzötteknek pedig a 12,5 százaléka kerül kórházba – jelentette ki Marek Krajčí (OĽANO) egészségügyi miniszter szerdán az egészségügy jövőjéről rendezett konferencián, Pozsonyban.

 

Az intenzív osztályon átlagosan hét napig kezelik a koronavírusos betegeket, míg lélegeztetőgépre hat napig vannak kapcsolva.

 

„Valószínűleg az anaszteziológusaink és az infektológusaink időben kapcsolják rá és időben is veszik le a pácienseket a lélegeztetőgépről“

 

– jegyezte meg Krajčí.

 hirdetes_810x300  

 

A reprodukciós ráta Szlovákiában jelenleg 1,15, és a jelenlegi intézkedések egyelőre nem csökkentették. Krajčí szerint az országnak az lenne a legjobb, ha 1-re, vagy 1 alá szorítanák a reprodukciós rátát.

 

Az egészségügyi miniszter azt is elmondta, hogy egyes regionális közegészségügyi hivatalok a kapacitásaik végén járnak, elsősorban Pozsonyban. Ez azt jelenti, hogy a higiénikusok nem győzik felkeresni a kontaktszemélyeket, ezért kénytelenek túlórázni.

 

A járvány gazdasági hatásairól azt mondta, azokban az országokban, ahol nem sikerült jól megbirkózni a járvánnyal, „drasztikusan” visszaesett a bruttó hazai össztermék. Szlovákiában az első hullám után körülbelül feleakkora volt a visszaesés.

 

 „Jobb időben meghozni az óvintézkedéseket, minthogy aztán minden leálljon”

 

– tette hozzá.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!