Szabina
  • HUF: 364.76
  • USD: 1.18
  • 9 °C
  • 19 °C
Belföld

Nem koronavírusos a szlovák egészségügyi miniszter. Krajčí szerint ugyanakkor a járvány kicsúszott a kezünk közül

Átléptük a kritikus határt, 30 napon belül látni fogjuk a kórházakban fekvő betegek számában is.

Nyitókép: webnoviny.sk

 

Marek Krajčí egészségügyi miniszter csütörtök óta előzetes elzárásban volt, mivel az egyik munkatalálkozóján koronavírussal fertőzött személlyel került kapcsolatba. Ennek bejelentése kapcsán azt is jelezte, hogy nem érzi jól magát.

 

Koronavírus tesztjéjen eredményét saját közösségi oldalán tette közzé:

 

“A jó hír az, hogy a teszt eredménye negatív. A rossz pedig az, hogy beteg vagyok és ki kell kezeltetnem magam,” fogalmazott a miniszter.

 

 

Hozzátette, hogy a karantén ellenére folyamatos kapcsolatban van az illetékesekekl,  a szakértői konzíliummal, és online formában a pandémiai bizottság ülésén is részt vett.

 

Saját teszteredménye kapcsán elmondta azt is, hogy a pozitív tesztelések terén átléptük a kritikus határt, ami 40 esetet jelent két hét alatt 100 ezer lakosra. Ennek eredménye szerinte 30 napon belül meg fog mutatkozni a kórházi ellátásra szorult betegek számában is.

 

“Egyes kórházak már alakítják át a fekvőhelyeiket járványügyi profilra. Sajnos, kicsúszott a kezünk közül a dolog. Akik kiabálták, hogy óvatosan talán most végre meghallgatásra találnak,“

 

– fogalmazott a miniszter. Jelezte, hogy a járványügyi bizottság hétfői ülésén határozott döntések várhatók. A járvány terjedésének megállítása azonban sokkal nehezebb lesz és tovább fog tartani, mint eddig.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket