Nyitókép: istockPhoto

 

A pozsonyhidegkúti (Dúbravka) idősotthon 14 kliensét és egy további alkalmazottját tesztelték pozitívan koronavírusra. A TASR-t Katarína Rajčanová, Pozsony város szóvivője tájékoztatta. A tesztelésre azután került sor, miután pénteken (szept. 25.) a magisztrátus bejelentette, hogy az egyik gondozónő koronavírus-tesztje pozitív lett.

 

Az alkalmazott hétfőn (szept. 21.) közeli kapcsolatba került három klienssel és a szolgálatban lévő kollégáival, de ekkor még nem mutatkoztak rajta a vírus tünetei. Kedden már otthoni karanténban maradt, csütörtökön pedig beigazolódott, hogy COVID-19-e van.

 

 hirdetes_300x300  

Pénteken (szept. 25) annak a pavilonnak a 75 lakóját tesztelték le, ahol a gondozónőnek szolgálata volt. A tesztelés során kiderült, hogy az idősotthon 14 kliense és egy alkalmazottja fertőződött meg a vírussal.

 

A szóvivő elmondása szerint az otthon lakói és alkalmazottai is jelentősebb komplikációk nélkül viselik a betegséget, a további kezelésük pedig egy külön erre a célra kialakított részlegen folyik tovább.

 

A pozsonyhidegkúti idősotthonban koronavírus-tesztnek vetik alá az összes lakót és az érintett alkalmazottakat is.

 

A szóvivő azt is elmondta, hogy a koronavírusos lakókról gondoskodó alkalmazottak az intézményben maradnak és tíznapos turnusonként fogják váltani egymást.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!