Alfonz
  • HUF: 368.14
  • USD: 1.17
  • 9 °C
  • 18 °C
Belföld

Remišová szerint naponta 20 ezer embert kellene letesztelni

A szociális ellátásban és az oktatásügyben dolgozók rendszeres tesztelését javasolja.

Nyitókép: Pavol Zachar/TASR

 

Minden energiánkat arra kell fordítanunk, hogy naponta 20 ezer személyt tudjunk letesztelni – jelentette ki Veronika Remišová (Za ľudí) befektetési, régiófejlesztési és informatizációért felelős miniszterelnök-helyettes.

 

Ez az egyik javaslat az öt közül, amit előterjeszt a központi válságstáb mai ülésén – tájékoztatta a TASR-t a Za ľudí sajtóosztálya.

 

Remišová továbbá a szociális ellátásban és az oktatásügyben dolgozók rendszeres tesztelését javasolja, valamint a mobil mintavételi helyek felújítását kéri azokban a térségekben, ahol a járványügyi helyzet rosszabbodása figyelhető meg.

 

„A közmédiának kemény felvilágosító kampányt kell indítania a megelőzéssel és az emberek felelős viselkedésével kapcsolatban”

 

– jelentette ki Remišová, hozzátéve, hogy támogatja minden olyan szükséges korlátozás bevezetését, amellyel ellenőrzés alá lehet vonni a koronavírus-járványt.

 

Remišová az egészségügyi minisztérium telefonos központjának bővítését is fontosnak tartja a fertőzöttek kontaktszemélyeinek gyorsabb felkutatása érdekében.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket