Nyitókép forrása: 24hod.sk

 

A nagytapolcsányi Hyza Topoľčany húsüzem 30 alkalmazottjának tesztje lett pozitív szerdán. A cég ezzel nehéz helyzetbe került, folyamatosan tartják a kapcsolatot a regionális közegészségügyi hivatallal. 

 

A kór annak ellenére is megjelent az üzemben, hogy már a járvány első hulláma óta szigorú intézkedések érvényesek az élelmiszeripari telephelyeken. Márciustól kötelező a maszk viselete, a kéz fertőtlenítése és az emberek testhőmérsékletének rendszeres mérése a bejáratoknál. Újabban a telephely minden részlegén maszkot kellene viselni. A Hyza az adminisztratív munkaerő egy részét home office-ban foglalkoztatja.

 

A cég szóvivője szerint a helyzet az üzem szempontjából elég bonyolult, bár egyelőre folytatni tudják a termelést, már most biztosra veszik, hogy a járvány negatív hatással lesz a cég gazdálkodására.

 hirdetes_300x300  

 

„Jelenleg arra helyezzük a hangsúlyt, hogy a lehető legjobb és legbiztonságosabb munkakörülményeket biztosítsuk alkalmazottainknak. A járvány után pedig számot vetünk a költségekkel. Biztos, hogy több százezer euróról beszélhetünk majd”

 

fogalmazott Karel Hanzelka, a cég képviselője.

 

A Hyza 900 embernek ad közvetlenül munkát, de ennél több állás függ tőle a beszállítókon, tyúkfarmokon és mezőgazdasági telepeken keresztül. A nagytapolcsányi üzem naponta 100 ezer darab csirkét dolgoz fel.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!