Nyitókép: TASR

 

A börtönben éhségsztrájkba kezdő Monika Jankovská egykori igazságügyi államtitkárt infúzióra kellett kapcsolni.

 

A Topky portál információi szerint Jankovskának az éhségsztrájkja 20. napján súlyosan leromlott az egészségi állapota. Mivel menni sem tudott, ezért infúzióra kellett kapcsolni.

 

 hirdetes_300x300  

„Tekintettel arra, hogy az ügyfelemnek súlyosan leromlott az egészségi állapota, az orvosok tanácsára kénytelen volt felhagyni az éhségsztrájkkal. Jelenleg orvosi felügyelet alatt áll a Besztercebányai Büntetés-végrehajtási Intézetben. Amint az egészségi állapota engedni fogja, ismét éhségsztrájkba kezd, mivel folyamatosan megszegik az alapvető jogait és szabadságát, emellett törvénytelenül járnak el a személye ellen”

 

– mondta a Topky portálnak Peter Erdös, Jankovská ügyvédje.

 

Jankovská azért kezdett éhségsztrájkba a börtönben, mert szerinte megsértették a jogait, a Fatima-ügyben eljáró nyomozó pedig jogszerűtlen eljárást alkalmaz. Ezenkívül Mária Kolíková igazságügyi miniszterre is panaszkodik, aki Jankovská szerint törvénytelenül és rosszhiszeműen avatkozik bele abba, hogy szabadon választhasson védőügyvédet.

 

Az egykori államtitkár március 14-től van börtönben, amikor a NAKA a Vihar (Búrka) akció keretén belül tizenhárom, korrupcióval gyanúsított bírót tartóztatott le.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!