Nyitókép: SME/Marko Erd

 

A szükségállapot kihirdetése és a járvány megakadályozása érdekében hozott óvintézkedések miatt idén a pozsonyi Inchebában nem kerülnek megrendezésre sem a (nemzetközi) vásárok, sem a kiállítások – tájékoztatott Martina Macková, az Incheba szóvivője.

 

Macková szerint az Incheba intenzíven dolgozik az összes lehetőség kiértékelésén és azon, hogy új időpontokat találjanak az elmaradt rendezvényeknek. A pótterminusokról, amint lehet, tájékoztatni fognak.

 

 hirdetes_300x300  

 „Bízom benne, hogy a kiállítók és a látogatók is megértéssel fogadják azt a hírt, hogy a vásárokat és a kiállításokat jelen helyzetben nem tudjuk megrendezni. Teljes mértékben azon igyekeztünk, hogy a betervezett vásárokat és kiállításokat megtarthassuk, de nekünk is tiszteletben kell tartanunk a kompetens személyek által hozott óvintézkedéseket“

 

– mondta Alexander Rozin, az Incheba vezérigazgatója.

 

Macková azt is megjegyezte, hogy a várások és kiállítások nem hasonlítanak az olyan szórakoztató tömegrendezvényekhez, mint a koncertek, szüreti ünnepségek és fesztiválok. Logisztikailag  inkább a bevásárlóközpontokhoz hasonlítanak, ahol a látogatók számát eddig senki sem korlátozta.

 

A szóvivő szerint a (nemzetközi) vásárok olyan szakmai és üzleti rendezvények, amelyeken teljes mértékben be lehetne tartani az összes higiéniai előírást, beleértve a távolságtartás a látogatók között.

 

 „Csehországban, Magyarországon és Lengyelországban is kivételt kaptak a (nemzetközi) vásárok. Nagyon örülnénk annak, ha Szlovákia is hasonlóképpen járna el, és folytathatnánk a rendezvények megszervezetését“

 

– jegyezte meg Rozin.

 

Az új óvintézkedések miatt az Interbeauty, az Esoterik, Biostyl, Moddom és a Pozsonyi Gyűjtői Napokat kellett elhalasztaniuk.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.