Nyitókép: yimba.sk

 

A pozsonyi Mlynské nivy utcában befejezték az építési munkálatokat, így egy hónapon belül annak megnyitását tervezik – tájékoztatta a TASR-t Martina Jamrichová, a HB Reavis befektető szóvivője. Az utca megnyitásának konkrét időpontját a pozsonyi magisztrátussal történő egyeztetés után fogják közölni.

 

„Jelenleg a felületkezelési munkálatok mellett a zöld növények kiültetése történik, illetve több építménynek a kollaudációjával foglalkozunk“

 

– tette hozzá Jamrichová.

 hirdetes_810x300  

 

A HB Reavis 2018 májusában kezdte el a Mlynské nivy egy részének rekonstrukcióját azzal a céllal, hogy egy új városi körutat építsen ki.

 

A rekonstrukció keretén belül a föld alatti körforgalom, járdák, kerékpárút és zöld övezet kiépítésével számoltak. A munkálatok miatt a Mlynské nivy egy részét 2019 februárjában lezárták a személyforgalom előtt. Az eredeti tervek szerint azzal számoltak, hogy 2019 őszén legalább a tömegközlekedés számára meg fogják tudni nyitni az utcát.

 

A szakmai csoportokkal folytatott megbeszélések után azonban a magisztrátus elutasította ezt a lehetőséget, és a befektetővel arra az egyezségre jutott, hogy a közlekedést teljes egészében a 2020-as nyári szünet után fogják elindítani az utcán.

 

Az új buszpályaudvart 2021 nyarának végén fogják megnyitni

 

A HB Reavis a Mlynské nivy utca mellett az új autóbusz-állomást is építi. Az eredeti tervek szerint az új állomást idén adták voln át, azonban a koronavírus-járvány miatt az új Nivy buszpályaudvart csak 2021 nyarának végén fogják megnyitni a nagyközönség előtt.

 

A projekt egy nemzetközi autóbusz-pályaudvar, egy bevásárlóközpont, egy vásárcsarnok és egy adminisztratív épület kombinációja lesz. Az építkezés 2017 májusában a Nivy Tower adminisztratív toronyház építésével kezdődött.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!