Nyitókép: Körkép.sk/KL

 

A közös magyar politikai képviseletnek a jövő nyárig kellene megalakulnia – véli Bokor Réka, a parlamenten kívüli Összefogás (MKÖ) mozgalom sajtóügyekért felelős képviselője. Elmondása szerint abban még nincs megállapodás az Összefogás, az MKP és a Most-Híd képviselői között, hogy aláírást gyűjtenek az új párt megalapításához, vagy egy már meglévő pártot alakítanak át. A sajtómunkatárs szerint mindkét megoldás reális lehetőség.

 

„A komáromi nyilatkozatban az szerepel, hogy a következő választáson egy párt égisze alatt indulunk. Személyesen az a véleményem, a következő nyárig meg kell alakulnia az új, közös pártnak”

 

mondta Bokor. Kifejtette, hogy két munkacsoport jött létre az egységesülés levezénylésére.

 

 hirdetes_300x300  

„Az egyik a jogi és politikai kérdésekről, a párt és a pártstruktúra kialakításáról, a másik az ideológiai kérdésekről és programprioritásokról tárgyal”

 

Králik Róbert, az MKP sajtótitkára úgy nyilatkozott:

 

„Igyekszünk a kommunikációt egymáshoz igazítani, és a közös álláspontokat találni azokban a témákban, amelyekben a pártok egyetértenek, és azokban is, amelyek esetében a pártok ideológiai felfogása eltér egymástól”

 

fogalmazott Králik.

 

Sólymos László, a Most-Híd elnöke szerint minél hamarabb létre kellene hozni a közös pártot, hogy „ne vesszék el az emberek bizalmát”. A TASR hírügynökségnek megerősítette, hogy lehetőségként számolnak úgy az aláírásgyűjtéssel, mint egy teljesen új párt létrehozásával is.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!