Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

A SzK Közegészségügyi Hivatal a törvényt sértett az általa kiadott rendeletekkel a koronavírus-járvány első hulláma idején – állapította meg a főügyészség, amely most hivatalos magyarázatot kért a hivataltól.

 

A főügyészség hangsúlyozta, nem a rendeletek tartalmával van baj, hanem a rendeletek formai hátterével, a Közegészségügyi Hivatal hatáskörére és a veszélyhelyzetre vonatkozóan. A főügyészség levelében leszögezi, hogy a jelenlegi járányhelyzetre való tekintettel a törvénysértés ellenére „szükségesnek és indokoltnak” tartja az akkor elfogadott rendeleteket.

 

Nem az intézkedések ütköztek tehát törvénybe, hanem a rendeletek elfogadásának módja. Az olyan panaszokat, mint amilyenek a tömegrendezvények korlátozása okán, vagy amiatt érkeztek a főügyészséghez, mert a nyilvánosság nem vehetett részt a helyi önkormányzatok képviselői ülésein, a főügyészség elutasította azzal, hogy a rendelkezések tartalmát szakmai alapon, a közérdek, az élet és egészség védelme érdekében hoztak meg, amit neki nincs oka vitatni.

 

 hirdetes_300x300  

Teraz.sk, Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!