Nyitókép forrása: HNonline.sk

 

Szlovákia a jövőben is kész kiállni a fehérorosz nép mellett a szabadságért és demokráciért folytatott harcban – jelentette ki Igor Matovič a fehérorosz ellenzéki vezető, Szvetlana Cihanouszkajával folytatott találkozó után. Mint mondta, Cihanouszkaja méltán lehet példaképe a nőknek Európában és világban.

 

A szlovák kormányfő jelezte, becsülendő, ha a nép szembeszáll egy diktátorral. „Annál becsülendőbb, ha nők szállnak szembe egy diktátorral és az elnyomás elleni harc élére állnak” – fogalmazott.

 

Matovič a találkozón arról biztosította Cihanouszkaját, hogy Szlovákia nem ismeri el Alekszandr Lukasenkát elnöknek. Hangsúlyozta, hogy a Fehéroroszországban zajlott augusztusi választások nem voltak demokratikusak, szabadok sem átláthatók. Kiemelte, hogy nem az a cél, hogy Fehéroroszország válasszon Oroszország és a Nyugat között, hanem az, hogy új, tisztességes választásokra kerüljön sor.

 

 hirdetes_810x300  

A szlovák kormányfő jelezte, hogy nem kizárt, hogy Szlovákia visszahívja minszki nagykövetét , de egyelőre a javaslatot csak mérlegelik.

 

Cihanouszkaja nagyraértékelte Szlovákia támogatását, kiemelte a diákprogramokat és a humanitárius segítséget.

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!