Nyitókép: TASR/reprofotó

 

Igor Matovič (OĽANO) kormányfő szerint elképzelhető, hogy a koronavírus-járvány miatt szigorítani fogják az ellenőrzéseket a cseh–szlovák határon. Egyúttal azt is hozzátette, hogy a határátlépéssel kapcsolatos kivételek számát is csökkenteni kellene.

 

Matovič szerint a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében hozott óvintézkedések hatásának már ezen a hétvégén látszódnia kellene.

 

„Ez létkérdés. Ha tovább nőne a vírusfertőzöttek napi száma, mi pedig nem fogadnánk el szigorúbb óvintézkedéseket, azzal az emberek életét és egészségét veszélyeztetnénk”

 

 hirdetes_300x300  

– hangsúlyozta a kormányfő.

 

Az antigén teszteknek kedden (okt. 13.) kellene megérkezniük Szlovákiába. A kormányfő azonban azt is elmondta, hogy ezek a tesztek sem csodaszerek, hiszen tíz koronavírusos esetből csak hármat mutatnak ki.

 

„Ezek a tesztek abban segíthetnek nekünk, hogy kiszűrjük a legfertőzőbb és a többiekre nézve legveszélyesebb személyeket”

 

– tette hozzá.

 

Matovič állítása szerint a higiénikusoknak és az egészségügyi dolgozóknak 30-szor több pozitív esettel kell megbirkózniuk, mint az első hullám idején. Hozzátette: néhány kórházban már megkezdték az osztályok átszervezését, így a koronavírusos páciensek részére elkülönített ágyak száma a nyolc-kilencszeresére emelkedhet.

 

„A kezelések elhalasztása fenyeget azokon a helyeken, ahol ágyakat kell felszabadítanunk a COVID-os páciensek számára. Az egészségügyi alkalmazott mindenhol fel fogja tenni azt a kérdést, hogy ki élvez elsőbbséget”

 

– mondta Matovič.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!