Nyitókép forrása: noviny.sk

 

Rendkívül rossza a bártfai kórház helyzete, ezért várhatóan egész osztályokat vonnak össze, hogy a kórház kapacitásait a koronavírusos betegek érdekében tudják átcsoportosítani. Jelenleg az intézmény 71 alkalmazottja van karanténban.

 

A kórház igazgatója az emberek felelőtlenségével magyarázza a helyzetet, elmondása szerint a rendelkezések és figyelmeztetések ellenére sokan tartanak esküvőket és családi összejöveteleket, ezért az esetszámok további emelkedésére számít. A kórház megfelelő működtetését csak nagy erőfeszítések árán látja biztosítottnak.

 

„Jelenleg még az akut és azonnali beavatkozást igénylő ellátásokat tudjuk garantálni. Ez azt jelenti, hogy a sürgős műtéteket, szüléseket és betegfelvételeket meg tudjuk oldani. A jövő héten azonban már gond lehet, ha nem lesz elég emberünk az éjszakai műszakok fenntartására. Ha a helyzet tovább romlik, részlegeket kell összevonnunk, például egy részlegbe kerülne az ideggyógyászat, a rehabilitáció és a belgyógyászat”

 

 hirdetes_810x300  

mondta Marián Petko kórházigazgató.

 

A vérhiány gondot jelent a kórház számára.

 

„Azzal, hogy az egész járás vörös besorolású, az emberek nem járnak vért adni. Nem műthetünk, mert van egy minimum mennyiség, amellyel az adott beteg vércsoportjából rendelkeznünk kell”

 

mondta Petko.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!