Virág
  • HUF: 361.00
  • USD: 1.19
  • 0 °C
  • 5 °C
Belföld

Bűnösnek találták Kotlebát, 4 év és 4 hónap börtönre ítélték

Az ítélet nem jogerős

Nyitókép: dennikn.sk

 

Az ĽSNS párt elnökét, Marian Kotlebát bűnösnek találta a bíróság emberi jogokat eltipró mozgalmak támogatása és propagációja vádjában. A Specializált Büntetőbíróság ezért 4 év és 4 hónap szabadságvesztésre ítélete őt, amiért 1488 euró értékű utalványt adott át három családnak 2017. március 14-én. Az ítélet nem jogerős.

 

Kotleba azért került a bíróság elé, mert még mint Besztercebányai megyefőnök pénzjutalmat adott három családnak a Szlovák Állam létrejöttének évfordulóján. Az 1488-as szám azért fontos az ügyben, mert ez a skinheadek és neonácik közkedvelt száma, amit gyakran szoktak 14/88 formában is használni. Ezek a számok a rasszista David Lane által írt 88 törvényre, illetve a “14 szó” tartalmára utalnak. Emellett a 88 Hitler burkolt éltetésére is használható, mivel a H a német ábécé 8. betűje, így a 88 HH-t jelenthet, ami a “Heil Hitler” rövidítése.

 

dennikn.sk

Megosztás:
Címkék: Marian Kotleba

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Gerembes Karcsi
2020. okt. 13. 08:54

Jo nagy baromság! Kotlebának átkelet volna nézni a szlovák és magyar történelmet és utána jol átgondolni kiket is gunyol gányol! És ha felfogta utána helyt kell adni a 1488számára mert ugye meg mindég tobett és munka nélkül kapják a cigányok a sumás segélyeket sajnos. Mielőtt jönnek hogy ez meg az hat kérem viccből elmentem a munka nelkulire be evidálni magam és minden előtt jött a kérdés autod van igen márka Mercédesz tv igen van, mivan még 2 traktor mondom! Hat hirtelen annyit mondott ezeket el lehet adni és abbol élni kiszamolta 1/2 évig nem kapok segélyt szoval igy de nemcsak magyarokat de a szlovakokat is igy fogadták a dögösöket szombaton nélkül regisztrálták fasza nem

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket