Nyitókép: Most-Híd Fb-oldala

 

Az aktuális közvéleménykutatási adatok szerint jelenleg a parlamenti választási eredményénél is gyengébben szereplő Most-Híd a szlovák ellenzéki pártok felé kacsingat.

 

Az elmúlt napokban Budapest, majd a pozsonyi kormányt is keményen kritizáló Most-Híd értékrendileg egyre inkább távolodik az MKP-tól és az Összefogástól.

 

Most-Híd: Az MKP Matovič színjátékához asszisztál

 hirdetes_300x300  

 

Solymos Lászlóék szerint Forró Krisztián és Berényi József (mindkettő MKP) Igor Matovičcsal való hétfői találkozója csak asszisztálás volt a kormányfő színjátékához. A Most-Híd szerint az MKP asszisztál Igor Matovič magyarokat sértő, lekicsinylő kijelentéséhez. A vegyespártnak nem ez az első durva nyilatkozata. Miközben ugyanis látszólag az egységre törekszenek, sikeresen építik le az MKP-t, és annak pozsonyi és budapesti kormánykapcsolatait is nyíltan kritizálják.

 

Emellett ugyanakkor az ellenzéki szlovák pártokkal tárgyalnak. A baloldali Dobrá voľba után szerdán a magyar tagozattal is rendelkező balliberális Progresszív Szlovákia volt soron.

 

 

Felvidéki magyarok: Ebből egység nem lesz

 

Miközben tehát a felvidéki magyarok kétharmada nem bízik abban, hogy sikerül közös pártba tuszkolni  az árulókat a magyar pártokkal, a Most-Híd mintha már maga is egy másik alternatíván dolgozna. Ennek lényege a jelenlegi kormány, és főleg az OĽaNO folyamatos kritizálása a magyarok körében, és az ellenzéki szlovák pártokkal való közeledés.

 

Lesz vagy sem Ön szerint egységes magyar politikai képviselet a Felvidéken?

Betöltés ... Betöltés ...

 

Egyes hidasok már Pellegrinit építik

 

Ide tartozik a Körkép.sk, a Most-Híd konkurenseihez közeli forrásokból származó értesülése, miszerint egyes vegyespárti polgármesterek, akik a korábbi kormányfő, Peter Pellegrini új pártjának, a Hlas bejegyzéséhez szükséges aláírásgyűjtésben is segítkeztek, már a Hlasba való átlépést tervezik. Portálunk úgy értesült, hogy a folyamatot a Most-Híd vezetéséből kiszorult Jakab Elemér, Bugár Béla komája koordinálja.

 

Körkép.sk

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 12 olvasónak tetszik ez a cikk.