Előd
  • HUF: 364.14
  • USD: 1.16
  • 7 °C
  • 14 °C

Hirdetés (X)

Belföld

A Most-Híd elindult Pellegrini felé. Solymosék a magyar egység árnyékában multietnikus alternatíván dolgoznak

A baloldali Dobrá voľba után a Most-Híd a magyar tagozattal is rendelkező balliberális Progresszív Szlovákiával tárgyalt

Nyitókép: Most-Híd Fb-oldala

 

Az aktuális közvéleménykutatási adatok szerint jelenleg a parlamenti választási eredményénél is gyengébben szereplő Most-Híd a szlovák ellenzéki pártok felé kacsingat.

 

Az elmúlt napokban Budapest, majd a pozsonyi kormányt is keményen kritizáló Most-Híd értékrendileg egyre inkább távolodik az MKP-tól és az Összefogástól.

 

Most-Híd: Az MKP Matovič színjátékához asszisztál

 

Solymos Lászlóék szerint Forró Krisztián és Berényi József (mindkettő MKP) Igor Matovičcsal való hétfői találkozója csak asszisztálás volt a kormányfő színjátékához. A Most-Híd szerint az MKP asszisztál Igor Matovič magyarokat sértő, lekicsinylő kijelentéséhez. A vegyespártnak nem ez az első durva nyilatkozata. Miközben ugyanis látszólag az egységre törekszenek, sikeresen építik le az MKP-t, és annak pozsonyi és budapesti kormánykapcsolatait is nyíltan kritizálják.

 

Emellett ugyanakkor az ellenzéki szlovák pártokkal tárgyalnak. A baloldali Dobrá voľba után szerdán a magyar tagozattal is rendelkező balliberális Progresszív Szlovákia volt soron.

 

 

Felvidéki magyarok: Ebből egység nem lesz

 

Miközben tehát a felvidéki magyarok kétharmada nem bízik abban, hogy sikerül közös pártba tuszkolni  az árulókat a magyar pártokkal, a Most-Híd mintha már maga is egy másik alternatíván dolgozna. Ennek lényege a jelenlegi kormány, és főleg az OĽaNO folyamatos kritizálása a magyarok körében, és az ellenzéki szlovák pártokkal való közeledés.

 

Lesz vagy sem Ön szerint egységes magyar politikai képviselet a Felvidéken?

Betöltés ... Betöltés ...

 

Egyes hidasok már Pellegrinit építik

 

Ide tartozik a Körkép.sk, a Most-Híd konkurenseihez közeli forrásokból származó értesülése, miszerint egyes vegyespárti polgármesterek, akik a korábbi kormányfő, Peter Pellegrini új pártjának, a Hlas bejegyzéséhez szükséges aláírásgyűjtésben is segítkeztek, már a Hlasba való átlépést tervezik. Portálunk úgy értesült, hogy a folyamatot a Most-Híd vezetéséből kiszorult Jakab Elemér, Bugár Béla komája koordinálja.

 

Körkép.sk

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 12 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Zoltan
2020. okt. 15. 17:32

Ez logikus a nagy tulelok barmi aron parlamenti bödön kell.

hugo
2020. okt. 15. 20:34

Ez meglepetés ? Mit vártak ilyen "pecsovitsch bandától" ???

garrulus
2020. okt. 16. 12:05

igen, pellegrini is alternativa. miert is ne lenne ? matovictol eddig semmi kezzelfoghato nem jott kozben azt varja el hogy a magyar part(ok) hatarolodjanak el az ellenzektol. matovic teljesen alkalmatlan miniszterelnoknek, konfliktust kezelni nem tud it csak szitja oket. aha, es meg angolul se tud lasd legujabb brusszeli baki. ehez kepest meg menyhart hapogos szlovaktudasa is jo.

B, Gy.
2020. okt. 16. 13:46

Semilyen szlovak part nem fog nekunk segiteni csak hitegetni es meggatolja a magyar egyseget ha mink nem fogunk ossze es intezzuk sajat sorsunkat csak lejjebb csuszunk ha meg van ettol lejjebb.A Bugar meg a bandaja csak politikai bohocok .Tanulni kellene a szlovakoktol hogyan szereztek orszagot vagy nyugaton a bevandorlok hogyan alakitottak maguknak NOGO zonat a semmibol nekunk minden adott csak meg kell szervezni az onigazgatast es nem varni a szlovak adakozasra.

Bendegúz Ábrahám
2020. okt. 17. 13:36

Egy se..el két lovat nem lehet megülni. A hidasoknak el kell dönteniük, hogy akkor végérvényesen magyar vagy szlovák táborba akarnak-e tartozni. de addig amíg ezen gondolkoznak, teljesen fel kell velük függeszteni az együttműködést az MKP-nak meg az Összefogásnak, mert csak bizonytalanságot szül a választók körében és fölösleges energiapazarlás a többi résztvevőtől. Egyébként meg tartja a mondás is (a kutyából szalonnán túl), hogy a róka a szőrét változtathatja, de a jellemét sosem.

Bendegúz Ábrahám
2020. okt. 17. 19:55

Kedves Cenzor! Töröld már ki akkor az előző hozzászólásomat is, ha már így elkezdtél tisztogatni...Nincs értelme, hogy hozzászóljak. Mivel én nem tudok törölni, technikailag ez az oldal nem képes erre, hogy ezt megengedje. Ez más oldalakon azért működik....

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket