Nyitókép: körkép.sk/KL

 

Szlovákiában mától érvényes a gyülekezést korlátozó rendelet, amelynek értelmében hat főnél nagyobb esemény csak akkor rendezhető meg, ha a résztvevők rendelkeznek 12 óránál nem régebbi negatív teszttel.

 

Ennek értelmében a csapatedzések, énekkari, zenekari próbák is csak hat főig valósulhatnak meg. Tehát teniszezni elvileg lehet negatív tesztek nélkül is. Sporttevékenység közben ráadásul nem kell maszkot viselni.

 

Az oktatási minisztérium korábbi közlése szerint egy sportpályán akár több hatfős csoport is tarthat edzést, ha tagjaik nem keverednek. Beltéri edzés esetében a 15 négyzetméter/résztvevő szabály érvényes. Csakhogy a Denník N szlovák napilap internetes kiadása arra hívta fel a figyelmet, hogy ez a közlemény eltűnt az oktatási tárca oldaláról, így jelenleg az a verzió érvényes, hogy egy sportpályán egyszerre egyetlen hatfős csoport tarthat edzést. A beltéri edzések szabályaira pedig semmilyen rendelkezés nem látszik már.

 

 hirdetes_300x300  

A konditermek és uszodák zárva vannak.

 

A mérkőzéseket öt sportág legmagasabb szintű ligái tarthatják csak meg:

 

  • jégkorong: TIPOS extraliga, ICE HOCKEY LEAGUE
  • foci: FORTUNA liga
  • kézilabda: SLOVNAFT Handball Extraliga, MOL Liga
  • röplabda: férfi és női Extraliga
  • kosárlabda: Szlovák Kosárlabda Liga, női Extraliga

 

Amennyiben valakik olyan mérkőzésre/edzésre szánják el magukat, ahol hat főnél többen gyűlnének össze, akkor a rendelkezések értelmében mindenkinek (beleértve az edzőket, szervezőket, más kapcsolódó személyzetet) 12 óránál nem régebbi RT-PCR teszttel kell rendelkeznie az esemény kezdetén. Ezen kívül az eseményt be kell jelenteni a  Szlovákiai Közegészségügyi Hivatalnál legkésőbb 48 órával a kezdés előtt a tevékenység időpontjának, időtartamának és helyszínének megadásával. Nézők nem vehetnek részt a mérkőzéseken (edzéseken).

 

Az uszodák, fürdők, aquaparkok zárva vannak a rendelkezések értelmében, de nem tilos a nyilvános, nem elkerített vizekben való fürdés (pl. egy helyi kavicsbánya), feltéve, hogy nem szervezetten érkeznek oda az emberek. A welnessközpontok is bezárták kapukat.

 

DennikN.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!