Gizella
  • HUF: 358.28
  • USD: 1.21
  • 6 °C
  • 17 °C
Belföld

Focus-felmérés: A tanárok 31%-a úgy véli, hogy az oltás az emberek bechipelésének előkészítése

A felmérés szerint a tanárok 44%-a egyszerű influenzának véli a koronavírust.

Nyitókép: Getty Images/iStockphoto

 

A megkérdezett tanárok 62%-a úgy véli, hogy a kormány nem tud megbirkózni a koronavírus-járvány okozta helyzettel.

 

Az alapiskolák felső tagozatán oktató tanárok fele szerint a kormány nem mond igazat a koronavírussal kapcsolatos tájékoztatása során. Ezenkívül a tanárok harmada (31%) úgy gondolja, hogy az oltással az emberek bechipelését készítik elő. Mindez a Focus ügynökség azon felmérésből derült ki, amit a parlamenten kívüli Spolu és az Európai Néppárt (EPP) dolgoztatott ki az alapiskola felső tagozatán oktató pedagógusok körében.

 

„A járványellenes harc nem könnyű dolog, ezért is fontos, hogy ebben a bizonytalanságban észszerűen lépjen fel a kormány”

 

– mondta Juraj Hipš, a Spolu elnöke arra a tényre reagálva, hogy a tanárok 62%-a úgy gondolja, hogy a kormány nem tud megbirkózni a koronajárvánnyal. Hipš szerint a megfontoltság, a világos terv, illetve az előkészített óvintézkedésekkel kapcsolatos rendszeres és korai tájékoztatás növelné a kormányba vetett bizalmat.

 

A tanároknak csaknem a fele nem hisz abban, hogy a kormány valós információkat közöl a koronavírus-járványról. Sokan a konspirációs elméleteket gyártó médiákban hisznek, emellett a COVID-19-cel kapcsolatos tudományos ismereteket is kétségbe vonják.

 

A felmérés szerint a tanárok 44%-a egyszerű influenzának véli a koronavírust. Abban az elméletben, miszerint a maszkviselés negatív egészségügyi következményekkel jár, a tanárok 39%-a hisz. A felső tagozaton oktató tanárok harmada (31%) pedig úgy véli, hogy az oltás az emberek bechipelésének előkészítése.

 

A megkérdezett tanárok 31%-a szerint a koronavírus a természetben alakult ki, a 30%-uk szerint művileg, laboratóriumban hozták létre, ahonnan direkt módon terjesztették szét az emberek közé, a 29%-uk pedig azon a véleményen van, hogy a vírust művileg, laboratóriumban állították elő, ahonnan véletlenszerűen került ki az emberek közé.

 

A Focus szeptember 25-e és október 4-e között 518 alapiskolai felső tagozatos tanárt kérdezett meg.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Zoltan
2020. okt. 19. 14:56

Es a spanyol natha az se volt ?

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket