Nyitókép: TASR/Radovan Stoklasa

 

Richard Rybníček, Trencsén polgármestere és a Szlovákiai Városok Uniójának elnöke csütörtökön a Kormányhivatalban fogja bejelenteni, hogy a települések nem képesek bebiztosítani az országos tesztelést.

 

„Az epidemiológusok, a virológusok és regionális közegészségügyi hivatalok dolgozói szerint a járvány megállíthatatlan, és sokkal gyorsabban terjed, mint azt gondoltuk. Ezen vélemények után azt szeretnénk elmondani a kormánynak, hogy a vírus terjedésének ebben a fokozatában az országos tesztelés rendkívül veszélyes lehet, ezért mindenképpen át kell gondolni”

 

– mondta Rybníček, aki egyúttal azt is hozzátette: ebben a helyzetben a lockdown sokkal logikusabb, mint a polgárok mozgósítása.

 hirdetes_810x300  

 

„Én azt szeretném tudatni a kormánnyal, hogy ha mégis sor kerül az országos tesztelésre, akkor azzal az összes erőt, ami jelenleg még a rendelkezésünkre áll, ki fogjuk meríteni. Ebben a helyzetben nem tudjuk garantálni se a tesztelésre érkező polgárok védelmét, se azokét az alkalmazottakét, akik a tesztelésnél fognak segíteni. Ebben a stádiumban csak az északi régiókat kell tesztelni, a többit el kell halasztani”

 

– magyarázta a Szlovákiai Városok Uniójának elnöke.

 

Rybníček véleménye szerint ebben a helyzetben a vélemény megváltoztatása, a tesztelés elhalasztása, nem szégyen, nem is csőd, egyszerűen ez a tény. A jelenlegi helyzetben azzal kell foglalkoznunk, hogy a vírus terjedését a lehető legkeményebb óvintézkedésekkel megállítsuk.

 

„Itt az emberek életéről és egészségéről van szó, nem arról, hogy bűnöst keressünk, mert bűnös nincsenek”

 

– zárta le.

 

týždeň.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 10 olvasónak tetszik ez a cikk.