Nyitókép: TASR/Jaroslav Novák

 

Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter ebéd után elhagyta a Válságstáb Ülését, hogy részt vegyen a parlamentben a kérdések óráján. Itt a képviselőknek Sulík azt mondta, hogy a Válságstáb már közel van a megegyezéshez.

 

Az SaS elnöke szerint ez a megegyezés nem kell, hogy olyan nagyon fájdalmas legyen, mint amit előrevetítettek korábban. Sulík a parlamentben Igor Matovič kormányfőt helyettesíti. Szerinte fontos, hogy feleslegesen ne küldjék csődbe a vállalkozásokat.

 

„Többet ebben a pillanatban nem mondhatok, mert a tárgyalások még mindig folynak” – tette hozzá azzal, hogy a végeredményről a kormány képviselői közös sajtótájékoztatón számolnak majd be.

 

 hirdetes_300x300  

Sulík kifejtette, sajnálja, ha a külföldről hazatérők a karantén során nem illő körülmények között találták magukat. Ugyanakkor elmondta, hogy ha egész nyáron betartották volna a karanténkötelezettséget az országba belépők esetében, vagy kötelezően teszteltek volna mindenkit, aki Szlovákiába jött, akkor most nem lenne ilyen nagy gondunk.

 

„Nem tudom pontosan, hogy az egészségügyi miniszter miért nem hozza nyilvánosságra az összes számadatot, de láttuk őket ma a válságstábon és higgyenek nekem, ezek a számok tényleg ijesztőek.”

 

mondta Sulík.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!