Nyitókép: TASR/Martin Baumann

 

A Szlovák Nemzeti Tanács képviselőinek tekintet nélkül a politikai hovatartozásukra támogatniuk kellene az árvai és a bártfai tesztelést, és együtt kellene működniük a járványellenes harcban –jelentette ki a parlamenti képviselők előtt Igor Matovič kormányfő a pénteki felszólalása során.

 

Boris Kollár házelnök pénteken 10.00 órára hívta összes a képviselői grémium ülését. A parlament azt kérte, hogy az ülésen jelenjenek meg a Peter Pellegrini és Štefan Kuffa körül csoportosuló független képviselők is.

 

 hirdetes_810x300  

Michal Šipoš, az OĽaNO frakcióelnöke arról tájékoztatott, hogy a grémium után október 27-ig, keddig megszakítják a parlamenti üléseket, ugyanis a képviselők folyamatosan koronavírus-tesztnek vetik alá magukat, miután kiderült, hogy Marian Kotlebának (ĽSNS) pozitív lett a tesztje.

 

A kormányfő a felszólalásakor egységre és együttműködésre kérte a politikai pártokat.

 

„Próbáljátok meg két-három hétre félretenni a konspirációt és a politikát, próbáljuk meg mindannyian a közös célt szolgálni”

 

– jelentette ki azzal, hogy ha ezt megteszik, akkor emberek ezreit menthetik meg az egészségügyi komplikációktól.

 

Matovič szerint az is fontos, hogy az ellenzéki politikusok miként viszonyulnak a választóikhoz. Egyúttal arra kérte az ĽSNS-es képviselőket, hogy mondják meg a választóiknak, a COVID-19 megbetegedés igenis veszélyes.

 

A kormányfő szerint Európának és a világnak válaszra van szükségük arra a kérdésre, hogy a teljes lezáráson kívül létezik-e más megoldás a járvány megfékezésére. Az a kombináció, amit a Központi Válságstáb elfogadott, út a teljes lezárás elkerüléséhez.

 

Matovič azt is felhozta példának, hogy Kotleba, aki a leginkább kétségbe vonta a koronavírus létezését, megfertőződött. Ezután a szószék mögött álló Matovič előtt Milan Mazurek (ĽSNS) képviselő jelent meg „pszichopata” felirattal a kezében.

 

„Képviselő úr, engem ez nem zavar. Úgy gondolom, hogy bizonyos emberek ezzel a módszerrel tudatják a világgal, hogy mik is ők valójában”

 

– reagálta a kormányfő.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.