Nyitókép: SME/Marko Erd

 

Frissítve 14:03-kor!

 

A parlament néhány képviselőjének már pénteken pozitív lett a koronavírus-tesztje – jelentette be Igor Matovič kormányfő. A hírt Boris Kollár házelnök is megerősítette, de konkrét neveket ne árultak el.

 

 hirdetes_810x300  

Matovič bízik benne, hogy a többi képviselő is részt vesz a tesztelésen, megmutatva, hogy elővigyázatosak és felelősségteljesek.

 

Kollár azt mondta, hogy nem kényszerítheti a képviselőket a tesztelésen való részvétele, de ő maga biztosan elmegy, és a többieket is erre buzdítja.

 

„Az információim szerint a letesztelt képviselők közül néhányan pozitívak lettek. Már csak ezért is részt vennék a tesztelésen, továbbá azért, hogy megmutassam, képes vagyok felelősségteljesen viselkedni”

 

– mondta Kollár.

 

A házelnök szerint a pozitívan tesztelt képviselőknek meg kell ismételniük a tesztelést, és ha beigazolódik, hogy tényleg koronavírusosak, akkor a többi kollégát is értesíteni kell, akikkel kapcsolatba kerültek.

 

A parlamenti képviselők tesztelésére azután került sor, miután tegnap kiderült, hogy az ĽSNS-es Marian Kotlebának pozitív lett a tesztje. A parlamenti képviselőket a pozsonyi Szent Mihály Kórházban tesztelik antigén tesztekkel.

 

Az ĽSNS-es Beluský tesztje pozitív, az SaS-es képviselőké negatív

 

Időközben nyilvánosságra került, hogy az ĽSNS-es Martin Beluskýnak pozitív lett a tesztje. Az SaS 13 parlamenti képviselője is alávetett magát a koronavírus-tesztnek, mindannyiuk tesztje negatív lett. A Sme rodina és a Za ľudí képviselői is részt vettek a pénteki tesztelésen, de egyelőre még nem tudják az eredményeket.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!