Nyitókép: Jaroslav Naď (Facebook)

 

Szlovákia négy legfertőzöttebb járásában, a Turdossini, a Bártfai, a Námesztói és az Alsókubíni járásban összesen 187 ezer lakos él. Az önkéntes COVID-19 tesztelésre a 10 évesnél idősebb személyek jogosultak.

 

Az országos tesztelés főpróbájának első napján 61 905 személyt sikerült letesztelni antigén tesztekkel. Közülük 2 225 személy volt pozitív, ami 3,59 százalékos arány, tájékoztatott közösségi oldalán Jaroslav Naď védelmi miniszter, aki egyúttal köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a pénteki műveletben.

 

„Vigyázzanak magukra. Minden fertőzött mondja el saját családjának és ismerőseinek. Ha negatív eredményt kaptak, biztosan jöjjenek el egy hét múlva is, és ne feledjék: szájmaszk – távolságtartás – kézmosás,“

 

 hirdetes_300x300  

– írta a miniszter.

 

 

A katonaságnak, az egészségügyi dolgozóknak és az önkénteseknek így a három napos tesztelés első napján sikerült a tesztelésre jogosultak egyharmadát letesztelniük. Ez mindenképp siker, és az emberek felelős hozzáállásának bizonyítéka.

 

Matovič: Több egészségügyi dolgozóra van szükség

 

Igor Matovič péntek esti sajtótájékoztatóján elmondta,hogy az országos számok csökkentéséhez minél magasabb részvételre van szükség. A kormányfő elégedettségének adott hangot az első nap tapasztalatai alapján. Mint elmondta, jóval nagyobb problémákra számított az első napon, mint amit ő maga a helyszínen személyesen is tapasztalt.

 

„Az első nap után elmondhatjuk, hogy ismerjük a módszert a vírus terjedésének megállítására. De amíg ez bekövetkezik, több hét fog eltelni,”

 

– hangsúlyozta. Elismerte ugyanakkor, hogy különbség négy járásban tesztelni, mint az ország összes, 79 járásában.

 

Függetlenül attól, hogy kötelező lesz-e vagy önkéntes alapú, letesztelteted magad COVID-19-re?

  • Nem (50%, 1 295 szavazat)
  • Igen (50%, 1 276 szavazat)

Szavazatok száma: 2 571

Betöltés ... Betöltés ...

 

A jövő hétvégi országos tesztelés sikere érdekében több egészségügyi dolgozóra van szükség, akik a korona.gov.sk oldalon jelentkezhetnek önkéntesek.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!