András, Andor
  • HUF: 361.43
  • USD: 1.20
  • -3 °C
  • 1 °C
Belföld

Megérkeztek a frissített adatok: északon 50 ezer embert teszteltek le késő délután

A négy északi járásban 187 ezer olyan ember él, aki részt vehet a teszten

Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Szombaton délután 17:00-ig 50 430 embert teszteltek le az országos tesztelés főpróbáján Árva vidéke három járásában és Bártfán. Az antigén tesztek 1860 fertőző személyt mutatott ki. Az új adatokat Igor Matovič kormányfő jelentette be.

 

A két nap alatt összesen (szombat délután 17:00-ig) 112 ezer embert sikerült letesztelni, közülük 4085 pozitív személyt vettek nyilvántartásba Ez az összes megvizsgált személy 3,64 százaléka, más szavakkal minden 28. tesztelt személy fertőző. A most tesztelt négy járásban összesen 187 ezer olyan személy él, aki 10 éven felüli (a 10 éven alattiak nem vesznek rajta részt).

 

A kormányfő elismételte, hogy az antigén-tesztek olyan víruspozitív személyeket szűrnek csak ki, akik nem csak fertőzöttek, de fertőzőek is, tehát a tesztelés pillanatában már olyan állapotban vannak, hogy továbbadhatják a kórt (magas szervezetükben a vírus száma). A PCR tesztek a nem fertőző fertőzötteket is kimutatja.

 

Matovič, valamit Roman Mikulec belügyminiszter is köszönetet mondott a projektben részt vevő egészségügyi dolgozóknak, önkénteseknek, rendőröknek és katonáknak, de főleg a lakosságnak, amiért ilyen nagy számban megjelentek a mintavételi központokban.

 

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket