Nyitókép: rtvs

 

Jaroslav Naď védelmi miniszter közösségi oldalán tette közzé annak a négy járásnak a tesztelési adatait, melyekben nagyszabású akció keretében folyik a koronavírus-tesztelés. A Turdossini, Alsókubini, Námesztói és Bártfai járásokban szombaton délután 14 óráig 31 231 személyt teszteltek le, közülük 1 076 esetben lett pozitív az eredmény.

 

Péntek reggeltől szombaton délután 2 óráig a négy legfertőzöttebb járásban 93 136 főt teszteltek le, összesen 3 301 fertőzöttet találtak. A tesztelés vasárnap este 8 óráig tart, ha pedig mindenki részt venne rajta az adott járásokból, akkor még egyszer ennyien kellene, hogy megjelenjenek.

 

Némileg torzítja a számokat, hogy a teszthelyeken más járásokban élők is megjelentek, őket is leteszteltek, azonban mindenkit arra kértek, hogy várják meg a lakhelyük szerinti jövőheti tesztelési időpontot.

 

 hirdetes_300x300  

A tesztelések lebonyolításában Marek Krajčí egészségügyi miniszter és Igor Matovič kormányfő is aktívan kiveszi a részét. Előbbi a mintavételnél, utóbbi az adminisztrációban segíti az önkéntesek munkáját.

 

A körkép.sk információi szerint a lakosság számától függően lesz olyan település, ahol csak egy, vagy két nap lesz kijelölve a tesztelésre. Úgy tudjuk, a katonaság kijelölt képviselői hétfőn szemlélik meg a településeket és a lehetséges teszthelyiségeket.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!