Nyitókép: SME/Jozef Jakubčo

 

Jaroslav Naď védelmi miniszter szerint a második napon sem csökken az emberek érdeklődése a koronavírusteszt elvégeztetése iránt.

 

A miniszter szerint szombaton 12.00 óráig négy járásban 21 942 tesztet végeztek el, ebből nagyjából 750 személy tesztje lett pozitív.

 

 hirdetes_300x300  

Naď azt is elmondta, hogy a pilóta tesztelés szombati és vasárnapi napján az árvai járásokból, illetve a Bártfai járásból érkező polgárokat fogják előnyben részesíteni, ugyanis más járásokból is nagyon sok érdeklődő érkezik a tesztelésre.

 

Amennyiben az erre a hétvégére előkészített kapacitások a más járásokból érkező polgárok miatt fogyni fognak, sajnos, a négy érintett járáson kívül érkező polgárok számára meg fog kelleni tiltani a tesztelést.

 

„Amennyiben hétfőn a Központi Válságstáb megerősíti, hogy az országos tesztelést az árvai és a bártfai régióban szerzett tapasztalatok alapján fog folytatódni, akkor jövő héten hévégén mindenkinek lehetősége lesz arra, hogy leteszteltesse magát. Szeretném felhívni azoknak a polgároknak a figyelmét, akik nem a négy érintett járásból érkeznek a mintavételi helyekre, hogy elsősorban azokat a polgárokat részesítjük előnyben, akik az érintett járásokban (Námesztói, Alsókubini, Turdossini, Bártfai) laknak“

 

– mondta Naď.

 

A védelmi miniszter tájékoztatása szerint a tesztelés simán megy. Reggel mind a 182 mintavételi helyet megnyitották.

 

„Megerősítettük a mintavevő csapatokat is. Néhány helyen, ahol tegnap csak egy csapat volt, ma már két csapat dolgozik, ezzel is felgyorsítva a munkát”

 

– hangsúlyozta.

 

SME/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!