Vilma
  • HUF: 358.96
  • USD: 1.21
  • 7 °C
  • 13 °C
Belföld

Matovič: A tüneteket produkálók esetében 96,2 százalékos pontosságú az antigénteszt

Egyelőre nem tudja megmondani, hogy kell-e számítani keményebb lockdown-ra

Nyitókép: hnonline.sk/archív

 

Igor Matovič szlovák kormányfő vasárnap a TA3 műsorában úgy fogalmazott, hogy a koronavírusra tipikus tüneteket produkálók esetében 96,2 százalékos pontosságú az antigénteszt, amellyel jövő hétvégén az egész országot szeretnék letesztelni.

 

A kormányfő elmondása szerint az Árva környéki és Bártfai járásbeli tesztelés messze felülmúlta a várakozásokat. A jövő hétvégi teszteléssel kapcsolatban elmondta, hogy senkinek sem kell attól tartania, hogy a tesztelés során fertőződik meg, az emberek ábécérendben mennek majd a teszthelyekre.

 

A miniszterelnök megerősítette, hogy a 10 napos karantén továbbra is érvényes azokra, akik nem mennek el leteszteltetni magukat. Mint fogalmazott, a vírusnak nincs oka gyengülni, mert mi okot adunk arra, hogy éljen.

 

A bezárt boltokkal, vállalkozásokkal kapcsolatban a kormányfő elmondta, hogy a korábban megemelt támogatási összegek erre az esetre is vonatkoznak. Arról, hogy kell-e számítani keményebb lockdownra, a miniszterelnök nem akart találgatásokba bocsátkozni, szerinte először meg kell várni, hogy kellő hatást érünk-e el a jelenlegivel.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket