Nyitókép: Ivan Majerský/Pravda

 

Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter arra kéri az ingázókat, hogy ha részt akarnak venni a hétvégi országos tesztelésen, akkor a határ átlépése után ne rögtön az első községben teszteltessék le magukat, mert ezzel a mintavételi helyek összeomlását fenyegetik.

 

A miniszter azt is elmondta, hogy az ingázók egyénileg PCR-teszttel is leteszteltethetik magukat. Egyúttal arra is felhívta a figyelmet, hogy a harmadik országban készült PCR-teszteket Szlovákiában nem fogadják el.

 

 hirdetes_300x300  

Naď bízik benne, hogy az ingázók is megértik, nem mehetnek mindannyian a határ utáni első településre leteszteltetni magukat, mert akkor hosszú sorok fognak kígyózni.

 

„Ha tudni fogjuk, hogy valahol tömörülnek az emberek, akkor megpróbáljuk időben megoldani a helyzetet”

 

– jelentette ki Naď.

 

Jozef Uhler, Horvátfárfalu (Jarovce) polgármestere a közösségi oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy csak a városrészben lakó emberek letesztelésére van kapacitásuk, ezért a nem helyi lakosoknak más mintavételi helyet kell keresniük.

 

A védelmi miniszter azt is elmondta, hogy azoknak a személyeknek, akik az EU-ból jönnek és nem akarnak részt venni az országos tesztelésen, PCR-tesztet kell felmutatniuk. Azoknak a személyeknek, akiknek az EU által jóváhagyott PCR-tesztjük van, elfogadják, viszont a harmadik országból származó teszteket nem, mivel azokat gyakran meghamisítják.

 

A PCR-teszteket a mai naptól kezdve (okt. 29.) bármikor, még a jövő héten is el lehet végeztetni. Viszont arra a személy, aki Szlovákia területén mondjuk csak szerdán fog PCR-tesztet csináltatni,  hétfőn és kedden még érvényes a kijárási tilalom.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.