Nyitókép forrása: facebook.com

 

Az országos tesztelés első körének tapasztalatai alapján központi válságstáb úgy döntött, hogy lesz második kör, de csak azokban a járásokban, ahol 0,7 százaléknál magasabb arányt értek el a víruspozitív esetek. Az ország déli járásaiban tehát nem lesz tesztelés, egyetlen kivétellel, a Dunaszerdahelyi járásban ugyanis 0,96 százalékos az azonosított fertőzöttek aránya. 

 

Jaroslav Naď védelmi miniszter a tesztelés második körében részt vevő járások pontos listáját hétfő estére, kedd reggelre ígéri.

 

A második körből kimaradó járásokban ettől függetlenül azonosítani fogják azokat a településeket, ahol a magas fertőzött-arány miatt potenciális gócpontok alakulhatnak ki.

 

 hirdetes_810x300  

Matovič elmondta, hogy antigén tesztekkel kéthetente fogják tesztelni az egészségügyi dolgozókat és az idősotthonok alkalmazottait is. A kormányfő szerint határellenőrzéseket léptetnek életbe, és korlátozhatják a határátkelők átjárhatóságát (az átkelők számát és nyitvatartási idejét). Csak negatív koronavírus teszt ellenében lehet belépni Szlovákia területére, ha ilyennel nem rendelkezik valaki, lehetőséget kap helyben teszteltetni magát. Ez az intézkedés az országos tesztelés második köre után kerülhet bevezetésre. Egyelőre részleteket nem árult el, pontosítás később a belügyminisztertől várható. A lehetőségek között van a kivétel nélküli tesztelés is, egyelőre tárgyalnak arról, mely országokból milyen régi teszteket fogadnak majd el a határnál belépéskor.

 

 

 

Országos tesztelés – Táblázat: fertőzöttek aránya a magyarlakta járásokban

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.